Selecteer een pagina
Home » Blog » Stressbeheersing » Hoe ezels jou kunnen helpen te ontspannen

Hoe ezels jou kunnen helpen te ontspannen

door | 6 nov, 2020 | Stressbeheersing

Ezel (asino)therapie is een prettige manier om je helemaal te ontspannen, rustig te worden en één te zijn met jezelf. Voor alle mensen, jong en oud met of zonder een beperking, geeft het een enorme rust. Door die rust krijg je ruimte om nieuwe dingen te leren en te ontdekken bij jezelf. De meeste ezels zijn heel rustige lieve en vooral volgzame dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Daardoor kun je prima contact met de ezel krijgen.  Er kunnen zelfs een vriendschappen  ontstaan tussen mens en dier.

Er zijn verschillende therapeutische vormen zoals;

Portage (verzorgen) Je maakt contact met de ezel door het dier te borstelen en te strelen en een wandeling te maken met het dier op rustige wijze leer je het dier kennen en aan te raken.

Pansage(wiegen) Ezels zijn van nature heel nieuwsgierig en vinden het heerlijk om gestreeld te worden en wanneer je op je gemak raakt kun je ook half over de rug van het dier gaan hangen en rustig meewiegen op het ritme van de ademhaling van de ezel. Dit is echt een beleving waar je heel rustig van kunt worden en een hoge mate van ontspanning kunt bereiken.

* Gespannen spieren komen volledig tot ontspanning.

* Herstellen na behandeling kanker

* Fysieke klachten kunnen afnemen.

* Ontspannen gaat beter.

* Verbetering van sociale vaardigheden.

Maak een afspraak voor een gratis (30 min) kennismaking

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Futloos en nergens toe in staat

Futloos en nergens toe in staat

Wanneer je het gevoel hebt totaal geen energie te hebben om nog maar iets te doen, kan er sprake zijn van een overbelasting van jouw persoonlijke energievoorraad. Dit is een serieuze waarschuwing van jouw lichaam!

lees verder
Gebrek aan energie?

Gebrek aan energie?

Wanneer je een gebrek aan energie ervaart is het van belang te ontdekken waar dit door veroorzaakt wordt. Vaak is er sprake van fysieke en of geestelijke overbelasting en een te kort aan ontspanning, rust en slaapmomenten. Door deze te herstellen en jouw persoonlijk energiemanagement onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen, zul je weer controle over jouw “eigen batterij” kunnen krijgen. Het is als het ware een soort harde reset die je kunt uitvoeren om weer energie te genereren om weer plezier aan leuke dingen te beleven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin