Selecteer een pagina

Ezel (asino)therapie is een prettige manier om je helemaal te ontspannen, rustig te worden en één te zijn met jezelf. Voor alle mensen, jong en oud met of zonder een beperking, geeft het een enorme rust. Door die rust krijg je ruimte om nieuwe dingen te leren en te ontdekken bij jezelf. De meeste ezels zijn heel rustige lieve en vooral volgzame dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Daardoor kun je prima contact met de ezel krijgen.  Er kunnen zelfs een vriendschappen  ontstaan tussen mens en dier.

Er zijn verschillende therapeutische vormen zoals;

Portage (verzorgen) Je maakt contact met de ezel door het dier te borstelen en te strelen en een wandeling te maken met het dier op rustige wijze leer je het dier kennen en aan te raken.

Pansage(wiegen) Ezels zijn van nature heel nieuwsgierig en vinden het heerlijk om gestreeld te worden en wanneer je op je gemak raakt kun je ook half over de rug van het dier gaan hangen en rustig meewiegen op het ritme van de ademhaling van de ezel. Dit is echt een beleving waar je heel rustig van kunt worden en een hoge mate van ontspanning kunt bereiken.

* Gespannen spieren komen volledig tot ontspanning.

* Herstellen na behandeling kanker

* Fysieke klachten kunnen afnemen.

* Ontspannen gaat beter.

* Verbetering van sociale vaardigheden.

Maak een afspraak voor een gratis (30 min) kennismaking