Home » Petra’s blog » Relatie/gezin » Relatie in zwaar weer?

Relatie in zwaar weer?

door | 5 jan, 2022 | Levenskunst, Mental coaching, Pijn en psyche, Relatie/gezin, Stressbeheersing

Wanneer je ervaart dat jouw relatie niet meer loopt en je zelfs het gevoel hebt je in zwaar weer te bevinden, kun je dan het tij nog keren?

Deze vraag krijg ik met regelmaat in mijn praktijk, het antwoord is JA. Op voorwaarde dat beiden bereid zijn bespreekbaar te maken waar de knelpunten zich voordoen. Door verschillende oorzaken kun je in een gespannen sfeer binnen je relatie raken en hierdoor ook op andere wijze met elkaar gaan communiceren. Dit kan soms zeer hoog oplopen en zo’n situatie doorbreken kan heel lastig zijn. Dit komt mede doordat je soms niet in staat bent om zonder spanning te luisteren naar wat de ander nu eigenlijk bedoelt of zeggen wil. Hierdoor kun je zelf ook op een andere manier reageren dan men van jou gewend is. En daar ontstaat vaak de blokkade die lelijk in de weg kan gaan zitten. Hier kan ieder op verschillende wijze mee omgaan. Het kan helpen te ontdekken op welke wijze jouw partner na een conflict reageert. Wanneer je van elkaar weet hoe je in een conflict situatie of juist net daarna reageert. Kun je een manier vinden om rekening houdend met elkaar hier weer uit te komen. Sommige mensen kunnen best lang ‘boos’ blijven en zich zelfs in volledig stilzwijgen hullen, dit is voor de ander soms heel moeilijk te begrijpen laat staan te doorbreken. Ook komt het voor dat men direct een conflict uit willen praten om de lucht te klaren. En dan zijn er ook situaties waarbij men er nooit meer op terug wil komen en ogenschijnlijk hersteld en doet alsof er niets gebeurt is. Hier zeg ik bewust ogenschijnlijk omdat de situatie meestal niet “echt” vergeten wordt. Ook onderliggende stress of lichamelijke ongemakken kunnen de oorzaak zijn van een spanning en hierdoor anders reageren dan je doorgaans zou doen. Het bespreekbaar maken van hoe en waarom je reageert zoals je doet kan al veel verschil maken. Door naar het geheel te kijken en dus alle bijkomende/omliggende aspecten mee te nemen, leer je de spanning te doorbreken. Het lijkt makkelijker dan gezegd zul je nu denken , laat mij je helpen om samen met jouw partner die donkere wolken te laten verdwijnen. Plan via deze website een afspraak voor een kennismaking gesprek ,de eerste 30 minuten zullen niet in rekening worden gebracht.

 

 

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

In de knoop door verdriet

In de knoop door verdriet

In de knoop raken door verdriet en pijn in je hart door verlies van een geliefde, kan zeer heftig zijn. Het kan zo overheersen dat je niet meer in staat bent goed te functioneren en je raakt geblokkeerd. Door het verdriet , emoties en gedachten te ontwarren kan weer overzicht ontstaan.

lees verder
Gebrek aan energie?

Gebrek aan energie?

Wanneer je een gebrek aan energie ervaart is het van belang te ontdekken waar dit door veroorzaakt wordt. Vaak is er sprake van fysieke en of geestelijke overbelasting en een te kort aan ontspanning, rust en slaapmomenten. Door deze te herstellen en jouw persoonlijk energiemanagement onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen, zul je weer controle over jouw “eigen batterij” kunnen krijgen. Het is als het ware een soort harde reset die je kunt uitvoeren om weer energie te genereren om weer plezier aan leuke dingen te beleven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin