Selecteer een pagina

Voordat je de grote stap om te gaan scheiden gaat zetten…..

Ook een relatie kan uit balans raken en zelfs zo hevig dat je het gevoel ervaart dat herstel niet meer mogelijk is. Tijdens de periode welke vooraf gaat aan de balans kwijt raken is vaak veel gebeurt op gebied van veranderingen. Dit kunnen vele soorten veranderingen zijn, maar zij hebben allen gemeen dat er impact te verwachten is. Vaak betreft het veranderingen die van buitenaf ontstaan en waar je dus niet veel invloed op hebt gehad bij het ontstaan. Wanneer er veel spanning is ontstaan binnen een relatie is het soms lastig om met elkaar te communiceren op de gewenste wijze en dit brengt dan situaties teweeg waarin elkaar loslaten het beste lijkt…… En is dit dan wel de juiste oplossing of kun je toch nog??

Het antwoord is JA: Samen met hulp van een counselor/coach elkaar te gaan (her)vinden door  elkaar de ruimte te bieden de huidige ervaringen zonder stemverheffing en in de rede gevallen te worden te bespreken.

Hoe dan?   Ieder komt aan het woord en wordt in gelegenheid  te vertellen en naar elkaar te luisteren wat hem/haar dwars zit, vervolgens gaan we op zoek naar de rode draad van spanningsvelden en ergernissen en proberen het ontstaan van deze te herkennen. Vervolgens gaan we op zoek naar mogelijkheden om deze vaak ontstane kloof te kunnen overbruggen. Wanneer je weer echt naar elkaar kunt luisteren ,hoor je beter wat er precies gezegd wordt en kun je samen oplossingen bedenken en afspraken maken hoe samen de balans weer terug te gaan vinden. Maak de balans op en tel eerst wat je nog hebt kijk daarna wat je mist en wat je kunt doen om dit te herstellen!

Tip: Maak een afspraak voor een vrijblijvend 30 minuten consult !