Home » Petra’s blog » Relatie/gezin » Het uur van de waarheid: de echtscheiding: Kun je nog iets doen wanneer je relatie uit balans is geraakt

Het uur van de waarheid: de echtscheiding: Kun je nog iets doen wanneer je relatie uit balans is geraakt

door | 11 sep, 2020 | Relatie/gezin

Voordat je de grote stap om te gaan scheiden gaat zetten…..

Ook een relatie kan uit balans raken en zelfs zo hevig dat je het gevoel ervaart dat herstel niet meer mogelijk is. Tijdens de periode welke vooraf gaat aan de balans kwijt raken is vaak veel gebeurt op gebied van veranderingen. Dit kunnen vele soorten veranderingen zijn, maar zij hebben allen gemeen dat er impact te verwachten is. Vaak betreft het veranderingen die van buitenaf ontstaan en waar je dus niet veel invloed op hebt gehad bij het ontstaan. Wanneer er veel spanning is ontstaan binnen een relatie is het soms lastig om met elkaar te communiceren op de gewenste wijze en dit brengt dan situaties teweeg waarin elkaar loslaten het beste lijkt…… En is dit dan wel de juiste oplossing of kun je toch nog??

Het antwoord is JA: Samen met hulp van een counselor/coach elkaar te gaan (her)vinden door  elkaar de ruimte te bieden de huidige ervaringen zonder stemverheffing en in de rede gevallen te worden te bespreken.

Hoe dan?   Ieder komt aan het woord en wordt in gelegenheid  te vertellen en naar elkaar te luisteren wat hem/haar dwars zit, vervolgens gaan we op zoek naar de rode draad van spanningsvelden en ergernissen en proberen het ontstaan van deze te herkennen. Vervolgens gaan we op zoek naar mogelijkheden om deze vaak ontstane kloof te kunnen overbruggen. Wanneer je weer echt naar elkaar kunt luisteren ,hoor je beter wat er precies gezegd wordt en kun je samen oplossingen bedenken en afspraken maken hoe samen de balans weer terug te gaan vinden. Maak de balans op en tel eerst wat je nog hebt kijk daarna wat je mist en wat je kunt doen om dit te herstellen!

Tip: Maak een afspraak voor een vrijblijvend 30 minuten consult !

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Rouwen op eigen-wijze

Rouwen op eigen-wijze

Wanneer je een periode van verlies & rouw goed kunt doormaken zul je in staat zijn het verlies een plek te geven en de herinneringen in je hart voor altijd mee leren te dragen.

lees verder
Voorjaarsmoeheid

Voorjaarsmoeheid

Voorjaarsmoeheid is eigenlijk de nasleep van een winterdip. Deze vermoeidheid is prima te verhelpen door je zelf als het ware te resetten ,door er op uit te gaan, gezond te eten, meer te bewegen en te ontspannen, leer je weer te genieten van het leven!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin