Selecteer een pagina
Home » Blog » Relatie/gezin » Het uur van de waarheid: de echtscheiding: Kun je nog iets doen wanneer je relatie uit balans is geraakt

Het uur van de waarheid: de echtscheiding: Kun je nog iets doen wanneer je relatie uit balans is geraakt

door | 11 sep, 2020 | Relatie/gezin

Voordat je de grote stap om te gaan scheiden gaat zetten…..

Ook een relatie kan uit balans raken en zelfs zo hevig dat je het gevoel ervaart dat herstel niet meer mogelijk is. Tijdens de periode welke vooraf gaat aan de balans kwijt raken is vaak veel gebeurt op gebied van veranderingen. Dit kunnen vele soorten veranderingen zijn, maar zij hebben allen gemeen dat er impact te verwachten is. Vaak betreft het veranderingen die van buitenaf ontstaan en waar je dus niet veel invloed op hebt gehad bij het ontstaan. Wanneer er veel spanning is ontstaan binnen een relatie is het soms lastig om met elkaar te communiceren op de gewenste wijze en dit brengt dan situaties teweeg waarin elkaar loslaten het beste lijkt…… En is dit dan wel de juiste oplossing of kun je toch nog??

Het antwoord is JA: Samen met hulp van een counselor/coach elkaar te gaan (her)vinden door  elkaar de ruimte te bieden de huidige ervaringen zonder stemverheffing en in de rede gevallen te worden te bespreken.

Hoe dan?   Ieder komt aan het woord en wordt in gelegenheid  te vertellen en naar elkaar te luisteren wat hem/haar dwars zit, vervolgens gaan we op zoek naar de rode draad van spanningsvelden en ergernissen en proberen het ontstaan van deze te herkennen. Vervolgens gaan we op zoek naar mogelijkheden om deze vaak ontstane kloof te kunnen overbruggen. Wanneer je weer echt naar elkaar kunt luisteren ,hoor je beter wat er precies gezegd wordt en kun je samen oplossingen bedenken en afspraken maken hoe samen de balans weer terug te gaan vinden. Maak de balans op en tel eerst wat je nog hebt kijk daarna wat je mist en wat je kunt doen om dit te herstellen!

Tip: Maak een afspraak voor een vrijblijvend 30 minuten consult !

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Relatie in zwaar weer?

Relatie in zwaar weer?

Jouw relatie in zwaar weer ? Zoek je naar oplossingen? Door spanning te leren doorbreken, kun je weer in contact komen met je zelf en uiteindelijk ook met elkaar. Opnieuw leren luisteren naar elkaar en te (her)ontdekken op welke wijze de ander na een conflict weer uit die situatie komt kan de sleutel zijn. Door conflicten en de wijze waarop men reageert als geheel te bekijken kun je de lucht weer laten klaren.

lees verder
Rouwen op eigen-wijze

Rouwen op eigen-wijze

Wanneer je een periode van verlies & rouw goed kunt doormaken zul je in staat zijn het verlies een plek te geven en de herinneringen in je hart voor altijd mee leren te dragen.

lees verder
Burn-on alweer een nieuwe aandoening?

Burn-on alweer een nieuwe aandoening?

Burn-on is eigenlijk een voorstadium van burn-out, wanneer je leert te luisteren naar de signalen van jouw lichaam en geest kun je door deze te (h)erkennen een burn-out voorkomen en tijdig jouw balans leren te herstellen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin