Selecteer een pagina
Home » Blog » Relatie/gezin » Het uur van de waarheid: de echtscheiding: Kun je nog iets doen wanneer je relatie uit balans is geraakt

Het uur van de waarheid: de echtscheiding: Kun je nog iets doen wanneer je relatie uit balans is geraakt

door | 11 sep, 2020 | Relatie/gezin

Voordat je de grote stap om te gaan scheiden gaat zetten…..

Ook een relatie kan uit balans raken en zelfs zo hevig dat je het gevoel ervaart dat herstel niet meer mogelijk is. Tijdens de periode welke vooraf gaat aan de balans kwijt raken is vaak veel gebeurt op gebied van veranderingen. Dit kunnen vele soorten veranderingen zijn, maar zij hebben allen gemeen dat er impact te verwachten is. Vaak betreft het veranderingen die van buitenaf ontstaan en waar je dus niet veel invloed op hebt gehad bij het ontstaan. Wanneer er veel spanning is ontstaan binnen een relatie is het soms lastig om met elkaar te communiceren op de gewenste wijze en dit brengt dan situaties teweeg waarin elkaar loslaten het beste lijkt…… En is dit dan wel de juiste oplossing of kun je toch nog??

Het antwoord is JA: Samen met hulp van een counselor/coach elkaar te gaan (her)vinden door  elkaar de ruimte te bieden de huidige ervaringen zonder stemverheffing en in de rede gevallen te worden te bespreken.

Hoe dan?   Ieder komt aan het woord en wordt in gelegenheid  te vertellen en naar elkaar te luisteren wat hem/haar dwars zit, vervolgens gaan we op zoek naar de rode draad van spanningsvelden en ergernissen en proberen het ontstaan van deze te herkennen. Vervolgens gaan we op zoek naar mogelijkheden om deze vaak ontstane kloof te kunnen overbruggen. Wanneer je weer echt naar elkaar kunt luisteren ,hoor je beter wat er precies gezegd wordt en kun je samen oplossingen bedenken en afspraken maken hoe samen de balans weer terug te gaan vinden. Maak de balans op en tel eerst wat je nog hebt kijk daarna wat je mist en wat je kunt doen om dit te herstellen!

Tip: Maak een afspraak voor een vrijblijvend 30 minuten consult !

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Gebrek aan energie?

Gebrek aan energie?

Wanneer je een gebrek aan energie ervaart is het van belang te ontdekken waar dit door veroorzaakt wordt. Vaak is er sprake van fysieke en of geestelijke overbelasting en een te kort aan ontspanning, rust en slaapmomenten. Door deze te herstellen en jouw persoonlijk energiemanagement onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen, zul je weer controle over jouw “eigen batterij” kunnen krijgen. Het is als het ware een soort harde reset die je kunt uitvoeren om weer energie te genereren om weer plezier aan leuke dingen te beleven.

Lees meer
Hondsmoe ? Reset jezelf

Hondsmoe ? Reset jezelf

Wanneer je het gevoel hebt niet vooruit te branden te zijn doordat je je hondsmoe voelt, is het tijd om uit te zoeken waar de oorzaak van jouw problemen liggen. Wanneer de oorzaak aangepakt wordt kun je jezelf als het ware resetten en weer energie opbouwen om de hondsmoeheid te verslaan.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin