Selecteer een pagina
Home » Blog » Pijn en psyche » Gebrek aan energie?

Ervaar jij een gebrek aan energie dat zo ver gaat dat zelfs leuke dingen ondernemen te veel is geworden ?

Vaak ontdek je juist tijdens een vrij weekend of vakantie pas dat je zo moe bent ,dat je zelfs leuke dingen aan je voorbij laat gaan. Hoe komt het dat precies nu je eindelijk vrij hebt je ineens overvallen wordt door een gebrek aan energie. Terwijl je zo hebt uitgekeken naar deze vakantie, eindelijk even rust na een hectische zeer drukke periode, en dan dit..

De kans is groot dat jouw oplaadmomenten niet meer in balans zijn en hierdoor een gebrek aan energie is ontstaan. Wanneer je langere tijd veel inspanning fysiek en of geestelijk hebt en niet voldoende slaapt en momenten van ontspanning hebt moeten missen. Kan dit aanleiding voor een energie gebrek, juist door inspanning en ontspanning met elkaar af te wisselen  is het mogelijk jouw energie te beheren. Als je door omstandigheden geruime tijd achter elkaar niet in gelegenheid was om deze afwisseling te maken, krijg je verschijnselen van gebrek aan energie en vermoeidheid. Ook kun je prikkelbaar en gespannen raken, dit zijn signalen waar je aandacht aan zou moeten geven. Door regelmatig momenten van rust en ontspanning te hebben en een goed slaappatroon na te streven kun je je eigen “batterij” goed opladen zodat je steeds over voldoende energie kunt beschikken om je zelf in balans te houden. Zodat je ook plezier beleeft aan wat je doet en hier ook weer energie van krijgt. Zelfs wanneer je heel druk bent, presteer je beter en meer wanneer je dit vanuit een goede balans in inspanning en ontspanning kunt doen. Dit kun je ook leren, door in kaart te brengen hoe jouw persoonlijk energiemanagement er uit ziet. Wanneer je inzichtelijk maakt wat jouw ideaal plaatje is en je dit over jouw huidig “verstoorde” plaatje kan leggen zijn de verschillen snel zichtbaar. Je kunt een herverdeling maken van jouw eigen energielevel en vervolgens een schema maken waarin jij regelmatig op kunt laden. Je zult al spoedig verandering ervaren en weer energie hebben om na het werk ook weer leuke dingen te ondernemen en van vakanties te genieten. Kun je wel wat hulp gebruiken om jouw persoonlijk schema op te stellen? Maak dan eens een afspraak en laat je coachen en ontdekken waar jij zelf het verschil kunt maken!

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Rouwen op eigen-wijze

Rouwen op eigen-wijze

Wanneer je een periode van verlies & rouw goed kunt doormaken zul je in staat zijn het verlies een plek te geven en de herinneringen in je hart voor altijd mee leren te dragen.

lees verder
Fibromyalgie, je zult het maar hebben..

Fibromyalgie, je zult het maar hebben..

Fibromyalgie is een zeer pijnlijke aandoening in spieren en bindweefsel. De kwaliteit van het dagelijks leven is hierdoor vaak zeer wisselend. Door balans te vinden in een passende leefstijl krijgen rust, beweging, voeding en psyche de aandacht krijgen die zij verdienen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin