Home » Petra’s blog » Pijn en psyche » de Oerkracht van storm
storm oerkracht

Vannacht genoot ik van het geluid van de keiharde storm  tegen de ramen en het dak terwijl ik in bed lag , heerlijk om naar te luisteren. En steevast komen er herinneringen aan eerdere stormen in mijn leven naar boven. De vele wandelingen die ik maakte langs het strand, de striemende wind op mijn gezicht en het tandenknarsen door het scherpe zand dat in mijn mond kwam. Hoe ik tegen de wind in bijna niet vooruit kon komen en er een soort oer-gevoel in mij ontstond waardoor ik de strijd met de elementen  aan durfde te gaan. Overvallen worden door een oer-gevoel en dan op zoek naar een beschutte plek met een knapperend haardvuur. Genieten van een beker warme chocolade. En dan wachten tot de storm langzaam afneemt en zich terugtrekt en het gierende geluid van de wind plaats maakt voor stilte. Een mooi moment voor strandjutters die  vele aangespoelde ‘schatten’ vinden op het strand.  Daarentegen ook een minder mooi moment wanneer duidelijk wordt hoeveel bomen er zijn omgewaaid en schade aan woningen en voertuigen is ontstaan. De kracht van een storm kan overweldigend en zelfs vernietigend zijn en heeft tegelijkertijd ook iets geweldigs.

Behalve de stormen in de atmosfeer , heb ik in het dagelijks leven ook gebeurtenissen ervaren die met de kracht van een storm vergeleken kunnen worden. Bij een onverwacht overlijden en toen ik kort na dit traumtasch verlies de diagnose van een heftige ziekte als kanker kreeg.  En de strijd aan moest gaan, hier heb ik kennis gemaakt met mijn eigen Oer-kracht.  Mijn hele leven stond op zijn kop en er was ook fysiek grote schade. Over de storm in mijn hoofd en hart nog niet te spreken. Als een storm raasde alles door mijn leven , mijn lijf en mijn gedachten en pas wanneer deze storm ging liggen kwam ik tot besef hoeveel schade er was ontstaan. Het was deze stilte die mij ook hielp weer op te kunnen veren en de draad van het leven weer op te pakken.

Het ervaren van stormkracht kun je ook in prive en zakelijke relaties ervaren en ook deze kunnen een “stormachtig” verloop hebben. Ook hier kun je na afloop pas de schade opnemen en zal er een nieuwe periode van rust en stilte aan kunnen breken.

Het oproepen van deze serie aan herinneringen die mij aan stormen met oerkracht doen denken, maken dat ik terug kan zien op grote veranderingen die de stormen mij brachten. Zij hebben  geleerd dat ik over een oer-kracht zo sterk als een zware storm kan beschikken en  kan opstaan om weer verder te gaan !

 

 

 

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Rouwverwerking van de kinderen bij echtscheiding

Rouwverwerking van de kinderen bij echtscheiding

Wanneer de ouders besluiten te gaan scheiden staat de hele vertrouwde wereld van hun kinderen te wankelen. Voor hun kinderen is het van serieus belang dat zij de ruimte krijgen om te wennen aan de nieuwe situatie. De communicatie tussen de ouders is hierbij van cruciaal belang. Het besef dat het voor kinderen een situatie van verlies & rouwverwerking is een must.

lees verder
Gaat 2022 het jaar van jouw persoonlijke reset worden?

Gaat 2022 het jaar van jouw persoonlijke reset worden?

Goede voornemens voor het nieuwe jaar, tijd voor een persoonlijke reset. Maak jouw persoonlijke balans op en bepaal waar je veranderingen aan wilt brengen. Breng in kaart wat je daar voor nodig hebt en maak een stappenplan. Stel haalbare doelen en wordt een betere versie van je zelf.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin