Home » Petra’s blog » Pijn en psyche » de Oerkracht van storm
storm oerkracht

Vannacht genoot ik van het geluid van de keiharde storm  tegen de ramen en het dak terwijl ik in bed lag , heerlijk om naar te luisteren. En steevast komen er herinneringen aan eerdere stormen in mijn leven naar boven. De vele wandelingen die ik maakte langs het strand, de striemende wind op mijn gezicht en het tandenknarsen door het scherpe zand dat in mijn mond kwam. Hoe ik tegen de wind in bijna niet vooruit kon komen en er een soort oer-gevoel in mij ontstond waardoor ik de strijd met de elementen  aan durfde te gaan. Overvallen worden door een oer-gevoel en dan op zoek naar een beschutte plek met een knapperend haardvuur. Genieten van een beker warme chocolade. En dan wachten tot de storm langzaam afneemt en zich terugtrekt en het gierende geluid van de wind plaats maakt voor stilte. Een mooi moment voor strandjutters die  vele aangespoelde ‘schatten’ vinden op het strand.  Daarentegen ook een minder mooi moment wanneer duidelijk wordt hoeveel bomen er zijn omgewaaid en schade aan woningen en voertuigen is ontstaan. De kracht van een storm kan overweldigend en zelfs vernietigend zijn en heeft tegelijkertijd ook iets geweldigs.

Behalve de stormen in de atmosfeer , heb ik in het dagelijks leven ook gebeurtenissen ervaren die met de kracht van een storm vergeleken kunnen worden. Bij een onverwacht overlijden en toen ik kort na dit traumtasch verlies de diagnose van een heftige ziekte als kanker kreeg.  En de strijd aan moest gaan, hier heb ik kennis gemaakt met mijn eigen Oer-kracht.  Mijn hele leven stond op zijn kop en er was ook fysiek grote schade. Over de storm in mijn hoofd en hart nog niet te spreken. Als een storm raasde alles door mijn leven , mijn lijf en mijn gedachten en pas wanneer deze storm ging liggen kwam ik tot besef hoeveel schade er was ontstaan. Het was deze stilte die mij ook hielp weer op te kunnen veren en de draad van het leven weer op te pakken.

Het ervaren van stormkracht kun je ook in prive en zakelijke relaties ervaren en ook deze kunnen een “stormachtig” verloop hebben. Ook hier kun je na afloop pas de schade opnemen en zal er een nieuwe periode van rust en stilte aan kunnen breken.

Het oproepen van deze serie aan herinneringen die mij aan stormen met oerkracht doen denken, maken dat ik terug kan zien op grote veranderingen die de stormen mij brachten. Zij hebben  geleerd dat ik over een oer-kracht zo sterk als een zware storm kan beschikken en  kan opstaan om weer verder te gaan !

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Pubers en communicatie met ouders

Pubers en communicatie met ouders

De puberteit is een fase vol veranderingen, zowel fysiek als emotioneel. Het kan een uitdaging zijn voor ouders om effectief te communiceren met hun puberende zoon of dochter. Goede communicatie is echter essentieel voor het opbouwen van een sterke ouder-kindrelatie. Hier zijn enkele tips om de communicatie met je puber te verbeteren:

lees verder
Rouwen op eigen-wijze

Rouwen op eigen-wijze

Wanneer je een periode van verlies & rouw goed kunt doormaken zul je in staat zijn het verlies een plek te geven en de herinneringen in je hart voor altijd mee leren te dragen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin