Selecteer een pagina

Even voorstellen..

Wie is Petra?

Over Petra

Ik ben Petra Kors ,werkzaam als Holistisch BATC therapeut / counselor. Ik ben gespecialiseerd in hulp bieden bij het herstellen van balans in gezondheid, werk en privé. Daarnaast ben ik een ervaren levensreiziger met passie voor het leven in al haar bijzondere facetten. Ik werk vanuit twee locaties: vanuit een fijne (blokhut) praktijkruimte op de boerderij waar ik samen met mijn partner en vele prachtige dieren woon. En vanuit het historisch centrum van Maassluis.

Focus

De  focus ligt altijd op kennis van het zelf-helend vermogen van de mens , waar (bijna) alles om balans draait.
Mijn drijfveer is cliënten te helpen hun eigen veerkracht in te zetten wanneer zij uit balans zijn geraakt. Ik kan tevens putten uit een bron als ervaringsdeskundige op gebied van ziekte verlies en rouw, waardoor ik mij kan verplaatsen waar jij staat in het proces. Een luisterend oor, inlevend vermogen ,duidelijke aanpak om resultaat te behalen is wat ik kan bieden. Dus maak een kennismaking afspraak en ontdek hoe jij de beste versie van jezelf kunt worden !

Betrokkenheid

Oplossingsgericht

Deskundigheid

Inlevingsvermogen

Volg mij op Social Media:
Petra Kors profielfoto

Stressbeheersing en burn-out

Tijdens de opleiding Stressbeheersing en Burn-out begeleiding heb ik aan ontwikkeling van vaardigheden om mensen met stress- en burn-outklachten te begeleiden naar herstellen van de fysieke en mentale gezondheid. Ik heb geleerd wat de begrippen stress en burn-out inhouden en hoe ik cliënten hun mentale veerkracht leer versterk en duurzame verandering in leefstijl en mindset te creëren. Daarnaast werk ik na deze opleiding in intervisie sessies samen met collega professionals in begeleidingstrajecten en dit is zeer zinvol want wij kunnen vele ervaringen delen met elkaar. Ik weet wat de fysieke en mentale oorzaken en gevolgen zijn van stress
n weet stress- en burn-outklachten te herkennen en tevens de aanleiding en oorzaken van stress in kaart te brengen. Ik kan hierdoor oplossingsgericht werken samen met mijn cliënt en werken aan ontspanning en acceptatie, ook kan ik mensen (opnieuw) leren verbinden met hun eigen levensvisie en missie. Op effectieve wijze kan ik mijn cliënten helpen bij het bereiken van een vitale en gezonde levensstijl. En hen ook constructief begeleiden bij hun
(her)integratietraject.

Psycho oncologische therapie & verlies en rouw

Tijdens de opleiding Psycho-oncologische therapie ben ik opgeleid tot therapeut in het therapeutisch begeleiden van mensen met kanker. Veel van de tijdens deze opleiding gegeven therapeutische interventies zijn ook toepasbaar bij mensen met andere ernstige en/of levensbedreigende ziekten. De therapie richt zich vooral op het zich geestelijk goed voelen en het zelfhelend vermogen van de cliënt. Daarnaast ben ik opgeleid als verlies en rouw beheleider en gespecialiseerd in het leren omgaan met verlies en rouw en in het bijzonder het verliezen van gezondheid.

Hypnotherapie (EMDR)

Tijdens deze opleidinig heb ik geleerd hoe ik hypnotherapie in kan zetten om mijn clienten te helpen met o.a.

Angsten & Fobieën
Pijnbeheersing
Trauma’s en nachtmerries
Slaapproblemen
Stress
Piekeren
Klachten van psychische aard
Verslavingen (eten, roken, drinken)
Etc.

Hypnotherapie is een methode waar je op een gemakkelijke toegang tot het onderbewustzijn kunt krijgen. In het normale dagelijkse leven kunnen we ons onderbewustzijn haast niet benaderen, dit is het gevolg van de belemmering door het bewustzijn. Het bewustzijn voorkomt dat we het onderbewustzijn benaderen, terwijl we door het contact daarmee de kans krijgen om onbewuste gevoelens en ideeën aan te spreken, waardoor we een beter beeld krijgen van onze behoeften en mogelijkheden.

 

Het is door middel van hypnotherapie mogelijk om die onbewuste gevoelens en ideeën te benaderen, en op basis daarvan een varandering in gang te kunnen zetten.
Hypnose wordt vaak ingezet als middel in tegen bepaalde klachten. Ik breng je in een trance waarbij je zelf de controle over je houdt.
Overigens is trance een heel alledaags verschijnsel. Iedereen die weleens helemaal verdiept is in een boek kent het – of althans maakt het wel eens mee. Op deze wijze treden trance-verschijnselen wel eens op: je hebt even wat minder aandacht voor je omgeving, en je bent helemaal geconcentreerd op jezelf. Ook als je vaak dezelfde weg aflegt per auto of fiets treedt soms als vanzelf trance op: je merkt dan ineens dat je een heel stuk weg “gemist” hebt. Terwijl je ook weet dat als er zich iets ongewoons zou hebben voorgedaan je meteen weer helemaal alert geweest zou zijn.

 

Door in deze trance modus te raken, maak je contact met je onderbewustzijn. Op deze manier krijg je meer inzicht in je behoeften en mogelijkheden. Dit kan bijdragen aan het oplossen van je probleem. Wat je probleem ook is, als hypnotherapeut kies ik het geschikte gereedschap voor je uit. Tijdens ons eerste gesprek bespreken we jouw hulpvraag en zal ik een behandelplan opstellen en je een hypnotherapeutische methode voorstellen waar ik jou tijdens de volgende afspraak mee wil gaan behandelen.

Hoe klanten mij ervaren

Er komt een periode in je leven na altijd maar sterk te zijn geweest dat het gewoon niet meer lukt. Het gaat geleidelijk en toegeven aan dat feit is moeilijk te accepteren. Totdat je merkt het gaat niet langer. Ik heb hier hulp en ondersteuning bij nodig. Dat is al stap 1. Nu nog iemand vinden waar je dit aan kwijt kunt. Door te googlen en te zoeken naar dat wat het beste bij mij past. Kwam ik op Petra Kors haar site terecht. De locatie waar ze zat en de manier waarop ze zich zelf presenteerde sprak mij enorm aan. Eenmaal telefonisch gesproken te hebben werd mijn gevoel bevestigt. Ik sprak met een vrouw die warm en menselijk over kwam en verstand van haar vak heeft . Ik voelde een klik. De keuze om haar hulp in te schakelen was het beste wat ik ooit kon doen. Ze is een luisterend oor, maar weet je verder na te laten denken dan je neus lang is. Terug naar mijzelf is wat ze mij heeft laten inzien. Met haar begeleiding en adviezen en inlevend vermogen heb ik mijzelf weer terug gevonden. En ben ik weer een betere versie van mijzelf . Tossie 2.0. Heldere inzichten en een oog op de toekomst weer. Haar praktijk bied een warme sfeer. Prachtig uitzicht op het weiland met mooie zonsondergang. En dan niet te vergeten haar lieve therapeutische hondje Sjaan . Die net als haar aanvoelt wat je nodig hebt. Ik heb de periode dat ik bij haar kwam als heel prettig ervaren. De klik was wederzijds en zo belangrijk als je een traject met elkaar aangaat. Als ik haar in de toekomst misschien weer nodig heb ga ik zeker naar haar terug. Een mooi mens die werkt vanuit haar hart. Het is een mooie ervaring om met haar dit te delen. En een mooie extra aanvulling om weer je eigen ik te kunnen zijn. Mede door haar klaart de toekomst weer op.

Warme groet,

Tosca van der Hout

Balans & herstel in verlies en rouw situtatie

Ik wil je bedanken voor alle gesprekken in het afgelopen jaar.

Het heeft me geholpen om mezelf beter te leren kennen en de stappen te nemen die nodig zijn voor mijn gezondheid.

Ik herken mijn valkuilen sneller en kan mijn leven er beter op aanpassen.

Ook maak ik de dingen waar ik tegenaan loop eerder bespreekbaar zodat ook mijn omgeving weet waar ik tegenaan loop en kan meedenken in oplossingen,

in plaats van afvragen waarom ik toch opeens zo stil geworden ben.

Mijn werk gaat super, ook de 40 uur. Mijn volgende contract zal voor 32 uur zijn met overwerk om extra vakantiedagen te sparen.

Het plan voor 2022 is om toch echt met de motor naar Noorwegen  te gaan en dan voor in ieder geval 3 weken, misschien een maand, afhankelijk van het weer, de plannen en de regels. We gaan er het beste van maken 🙂 en we hebben er onwijs veel zin in.

Samantha

In de periode dat ik bij Petra ben geweest, heeft zij mij ontzettend geholpen. Ik voelde me bij haar op mijn gemak en had het gevoel dat ik alles kon zeggen. Ze stelde vragen waar ik zelf nooit over had nagedacht en liet mij op een andere manier kijken naar verschillende situaties. Hiermee heb ik dankzij haar leren om te gaan met het verliezen van mijn opa’s en oma in een korte periode. Daarnaast heb ik een methode geleerd die erbij helpt om mijn stress te beheersen. Dit is zeker met succes gelukt!

Cathelijne

Ontdek zelf hoe ik jou ga helpen

Plan hier zelf jouw gratis 30 minuten consult