Home » Petra’s blog » vitaliteit » wandelen als anti-stress medicijn

Wandelen als medicijn

door | 22 apr, 2020 | vitaliteit

De kracht van wandelen als medicijn

Bij spanningen

Je hebt vast wel eens van die momenten dat alles even op je afkomt en het allemaal even te veel lijkt te worden. Herkenbaar aan irritatie, gevoelens van spanning en soms zelfs een gevoel van hoofdpijn die op komt zetten. Wanneer je dit punt bereikt kan het zeer heilzaam zijn om even naar buiten te gaan en een stukje te wandelen. Even bewegen, ontspannen en frisse lucht inademen kan het effect hebben van een weldadig bad vlak voor je gaat slapen. Vaak werkt dit sneller en langer dan het innemen van een pijnstillend medicijn. Door even naar buiten te gaan, zelfs bij minder mooi weer kun je door je te bewegen wat ontspannen en hierdoor ook in je hoofd weer tot rust komen.

Bij een gezonde leefstijl

Wandelen is ook zeer heilzaam wanneer je plannen hebt om bewuster te gaan leven en hierdoor aanpassingen in je leefstijl wilt gaan maken. Wandelen is een prima beweging om aan je gezondheid te werken en tegelijkertijd ook wat calorieën te verbranden op natuurlijke wijze. Je kunt vaak dagelijks wandelen makkelijke volhouden dan hardlopen of een strak schema volgen in de sportschool. Wanneer je het dagelijks wandelen goed introduceert bij jezelf kun je overwegen om een stapje sneller te gaan en met powerwalking te starten. Vaak kun je bij jou in de buurt groepjes vinden van mensen die regelmatig er samen op uit gaan en prachtige powerwandelingen maken.

Ga zelf eens ontdekken en ervaar de kracht van wandelen als medicijn !

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Het Belang van Balans: Werk, Privéleven en Gezondheid

Het Belang van Balans: Werk, Privéleven en Gezondheid

In onze drukke wereld is een gezonde balans tussen werk, privéleven en gezondheid essentieel voor welzijn. Het voorkomt burn-out, verhoogt productiviteit, versterkt relaties en bevordert onze fysieke en mentale gezondheid. Door prioriteiten te stellen, een schema te maken, grenzen te stellen, voor zelfzorg te zorgen en flexibel te zijn, kunnen we een evenwichtige levensstijl bereiken. Balans is een voortdurende reis die ons in staat stelt om te gedijen en te genieten van zowel professioneel als persoonlijk succes.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin