Home » Petra’s blog » Leefstijl & vitaliteit » Weg met de winterdip

Weg met de winterdip

door | 8 jan, 2021 | Depressie, Leefstijl & vitaliteit, vitaliteit

Weg met de winterdip

Tijdens de wintermaanden kampen velen met slaapproblemen, gebrek aan energie en depressieve gevoelens. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat er minder uren licht en zon zijn gedurende deze periode. Vooral nu veel mensen noodgedwongen thuis moeten werken komen zij nog minder buiten dan voorheen. Dat dit niet goed voor je is kun je zelf wel bedenken, maar dat je het eenvoudig op kunt lossen … is precies waar ik je mee kan helpen.

VERBETER JE SLAAP

Je biologische klok en je levensstijl lopen meestal niet synchroon, waardoor het moeilijk is om in slaap te vallen en wakker te worden wanneer je wilt. Met slimme algoritmes van lichttherapie kan je jouw eigen biologische klok aanpassen aan jouw levensstijl zodat je makkelijker in slaap valt en vol energie uit bed springt.

BOOST JE ENERGIE

Heb je een energiedip? Of heb je even meer energie nodig, voor een meeting, een sportieve inspanning , je net ff beter te voelen of om tijdens het film kijken of met bezoek niet in de slaap te vallen?  s’ Winters kun je weinig hulp van de zon verwachten. Door je zelf met behulp van lichttherapie voor een korte periode aan blauw licht bloot te stellen verhoog je jouw energielevels en gemoedstoestand zodat je optimaal kan presteren.

Ventilatie is van levensbelang

Ventileren van je woning / werkplek is zeker in de winter een absolute noodzaak en vooral nu er allerlei virussen rondwaren een must voor jouw gezondheid! Zet ook de kachel iets lager en trek een dikke trui en sokken aan, zo geef je virussen minder kans en nodig je jouw lichaam uit om de “eigen” lichaamsthermostaat goed te benutten.

Kom meer in beweging

Juist in de winter is het van belang in beweging te blijven en te zorgen dat je lichaam fit en in conditie blijft. Wanneer je iedere dag een wandeling van minimaal 20 minuten maakt kan dit al een groot verschil maken in hoe jij je voelt. Heb je geen zin om naar buiten te gaan? Zet je ramen open en ventileer jouw verblijfsruimte en doe wat bewegingsoefeningen op de maat van jouw favoriete muziek, je zult al snel merken dat je hier ook een opkikker van kunt krijgen.

Uit onderzoek blijkt dat licht de belangrijkste factor is de biologische klok synchroniseert.

Onze biologische klok is vooral gevoelig voor een speciaal type licht, namelijk blauw licht. Het is dan ook met dit blauwe licht waar ik mee werk in mijn praktijk.

Gun jezelf die goede nachtrust en energie boost!                                    Aanbieding  €149,-

Maak kennis en ervaar zelf de krachtige werking van licht therapie

  • Een analyse van jouw persoonlijk bioritme
  • Een optimalisatieplan voor jouw biologische klok
  • 8 behandelingen lichttherapie (thuis of in de praktijk)
  • Plan nu jouw afspraak online reisvanhetleven.nl

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin