Selecteer een pagina
Home » Blog » Leefstijl & vitaliteit » Futloos en nergens toe in staat
futloos

Herken je dit? Je staat op en moet je zelf er toe aan zetten om op gang te komen. Met moeite maak je een ontbijt en je ploft op de bank neer. Het ontbreekt je aan energie om ook maar iets te ondernemen, de gedachten alleen al… Voor het gemak ook niet ,omkleden laat staan dat je de deur uit gaat het is allemaal te veel. Het is alsof je batterij leeg is gelopen en je de oplader kwijt bent. Dit is overigens een pittige waarschuwing van jouw lichaam! Een heel vervelend gevoel voor jou, en jouw omgeving zal hier ook niet blij mee zijn. Probeer je te bedenken waardoor het is dat jij geen fut hebt om tot enige actie te komen. Heb je misschien de laatste tijd te veel van jezelf gevraagd? Is er misschien al geruime tijd sprake van fysieke en/of psychische overbelasting? Hoe is het met je nachtrust gesteld en eet je wel voldoende gezond? Ben je ergens over aan het tobben, zit je iets dwars? Dit zijn een aantal mogelijk oorzaken welke het futloze gevoel teweeg kunnen brengen. Tip: geef eerst eens een paar dagen over aan dit futloos gevoel en rust uit, even niets doen kan al wat verbetering brengen. Soms is dit zelfs al voldoende om je weer op te kunnen laden en weer wat meer fut om iets op te pakken te kunnen ervaren. Probeer dan je energieverbruik beter te verdelen zodat je niet alles op verbruikt en nergens meer fut voor hebt. Je kunt ook een overzichtelijke planning voor jouw persoonlijk energie verbruik en oplaadmomenten maken. Vaak helpt dit om je activiteiten beter te doseren waardoor je je zelf niet uitput.

 

 

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin