Selecteer een pagina
Home » Blog » Leefstijl & vitaliteit » De helende kracht van de klankschalen
klankschaal
klankschaal

klankschalen reis

Wanneer je diepe rust en totale ontspanning wilt ervaren is het beleven van een klankschalen(reis) echt een aanrader !

Er wordt gewerkt met prachtige handgemaakte  schalen die elk een unieke klank hebben en de klanken resoneren lang en diep door en zorgen voor een bijzondere beleving.
Wanneer de klankschalen worden bespeeld ontstaan trillingen . Deze trillingen worden overgenomen door het water en de cellen in ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor 70 á 80% uit water dus de werking van de klankschalen heeft een groot bereik. Deze resonantie brengt je in een diepe rust en bezorgt totale ontspanning. Blokkades in je lichaam en stress kunnen verdwijnen. Meestal vind een sessie met klankschalen plaats in een grote ruimte met een groep, waar je ieder op een eigen kleedje ligt met het hoofd gesteund door een kussentje en je lichaam bedekt met een fleece deken. De sessie begint met een ontspannende visualisatie en meestal wordt ook het aroma van etherische olie gebrand om de mate van ontspanning positief te beïnvloeden. Terwijl je lekker warm en ontspannen ligt en de visualisatie jouw verbeeldingskracht aan het werk heeft gezet, zullen de prachtige diepe en hoge lanen de ruimte vullen en jou als vanzelf meenemen op een ontspannen “reis” , Meestal duurt een sessie een klein uur en zul je een fijne ervaring hebben en je heel ontspannen voelen. Na afloop is het belangrijk om veel water of thee te drinken om het afvoeren van afvalstoffen die door het resoneren in beweging zijn gekomen goed af te kunnen voeren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Prive klankschalen reis 

Het is ook mogelijk om een persoonlijke healing sessie te ondergaan, tijdens zo’n sessie is het ook mogelijk om een bepaald  gebied van het lichaam te behandelen. Deze behandeling zal ook worden aangevangen met een visualisatie waarbij je in gedachten contact maakt met het te behandelen deel van het lichaam. Je maakt als het ware eerst een reis door je lichaam, verder verloopt de klankschalen sessie hetzelfde als in een groep en het ontspannen effect zal je zeker niet ontgaan. Probeer het zelf een keer en ervaar de diepte van ontspanning en de rust in je hoofd en lichaam.

 

 

 

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Leren leven met fibromyalgie

Leren leven met fibromyalgie

Door jouw leefstijl aan te passen en te leven naar wat je wel kunt op de dagen dat je niet geplaagd wordt door pijn en ongemak, is het mogelijk een weg te vinden en weer te kunnen genieten van het leven en deel te nemen aan activiteiten op jouw wijze en jouw tempo.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin