Home » Petra’s blog » Leefstijl & vitaliteit » De helende kracht van de klankschalen
klankschaal
klankschaal

klankschalen reis

Wanneer je diepe rust en totale ontspanning wilt ervaren is het beleven van een klankschalen(reis) echt een aanrader !

Er wordt gewerkt met prachtige handgemaakte  schalen die elk een unieke klank hebben en de klanken resoneren lang en diep door en zorgen voor een bijzondere beleving.
Wanneer de klankschalen worden bespeeld ontstaan trillingen . Deze trillingen worden overgenomen door het water en de cellen in ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor 70 á 80% uit water dus de werking van de klankschalen heeft een groot bereik. Deze resonantie brengt je in een diepe rust en bezorgt totale ontspanning. Blokkades in je lichaam en stress kunnen verdwijnen. Meestal vind een sessie met klankschalen plaats in een grote ruimte met een groep, waar je ieder op een eigen kleedje ligt met het hoofd gesteund door een kussentje en je lichaam bedekt met een fleece deken. De sessie begint met een ontspannende visualisatie en meestal wordt ook het aroma van etherische olie gebrand om de mate van ontspanning positief te beïnvloeden. Terwijl je lekker warm en ontspannen ligt en de visualisatie jouw verbeeldingskracht aan het werk heeft gezet, zullen de prachtige diepe en hoge lanen de ruimte vullen en jou als vanzelf meenemen op een ontspannen “reis” , Meestal duurt een sessie een klein uur en zul je een fijne ervaring hebben en je heel ontspannen voelen. Na afloop is het belangrijk om veel water of thee te drinken om het afvoeren van afvalstoffen die door het resoneren in beweging zijn gekomen goed af te kunnen voeren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Prive klankschalen reis 

Het is ook mogelijk om een persoonlijke healing sessie te ondergaan, tijdens zo’n sessie is het ook mogelijk om een bepaald  gebied van het lichaam te behandelen. Deze behandeling zal ook worden aangevangen met een visualisatie waarbij je in gedachten contact maakt met het te behandelen deel van het lichaam. Je maakt als het ware eerst een reis door je lichaam, verder verloopt de klankschalen sessie hetzelfde als in een groep en het ontspannen effect zal je zeker niet ontgaan. Probeer het zelf een keer en ervaar de diepte van ontspanning en de rust in je hoofd en lichaam.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Rouwen op eigen-wijze

Rouwen op eigen-wijze

Wanneer je een periode van verlies & rouw goed kunt doormaken zul je in staat zijn het verlies een plek te geven en de herinneringen in je hart voor altijd mee leren te dragen.

lees verder
Natuurkracht storm” en “holistische kijk op herfst

Natuurkracht storm” en “holistische kijk op herfst

De natuurkracht van een storm en de holistische kijk op de herfst nodigen ons uit om de kracht en schoonheid van de natuur te waarderen en een bredere, holistische kijk te ontwikkelen op de seizoenen en veranderingen. Ze herinneren ons eraan om los te laten, te reflecteren en te groeien. Door deze onderwerpen te verkennen, kunnen we ons bewustzijn vergroten en een dieper begrip krijgen van onze verbinding met de natuurlijke wereld om ons heen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin