Home » Petra’s blog » Leefstijl & vitaliteit » De helende kracht van de klankschalen
klankschaal
klankschaal

klankschalen reis

Wanneer je diepe rust en totale ontspanning wilt ervaren is het beleven van een klankschalen(reis) echt een aanrader !

Er wordt gewerkt met prachtige handgemaakte  schalen die elk een unieke klank hebben en de klanken resoneren lang en diep door en zorgen voor een bijzondere beleving.
Wanneer de klankschalen worden bespeeld ontstaan trillingen . Deze trillingen worden overgenomen door het water en de cellen in ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor 70 á 80% uit water dus de werking van de klankschalen heeft een groot bereik. Deze resonantie brengt je in een diepe rust en bezorgt totale ontspanning. Blokkades in je lichaam en stress kunnen verdwijnen. Meestal vind een sessie met klankschalen plaats in een grote ruimte met een groep, waar je ieder op een eigen kleedje ligt met het hoofd gesteund door een kussentje en je lichaam bedekt met een fleece deken. De sessie begint met een ontspannende visualisatie en meestal wordt ook het aroma van etherische olie gebrand om de mate van ontspanning positief te beïnvloeden. Terwijl je lekker warm en ontspannen ligt en de visualisatie jouw verbeeldingskracht aan het werk heeft gezet, zullen de prachtige diepe en hoge lanen de ruimte vullen en jou als vanzelf meenemen op een ontspannen “reis” , Meestal duurt een sessie een klein uur en zul je een fijne ervaring hebben en je heel ontspannen voelen. Na afloop is het belangrijk om veel water of thee te drinken om het afvoeren van afvalstoffen die door het resoneren in beweging zijn gekomen goed af te kunnen voeren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Prive klankschalen reis 

Het is ook mogelijk om een persoonlijke healing sessie te ondergaan, tijdens zo’n sessie is het ook mogelijk om een bepaald  gebied van het lichaam te behandelen. Deze behandeling zal ook worden aangevangen met een visualisatie waarbij je in gedachten contact maakt met het te behandelen deel van het lichaam. Je maakt als het ware eerst een reis door je lichaam, verder verloopt de klankschalen sessie hetzelfde als in een groep en het ontspannen effect zal je zeker niet ontgaan. Probeer het zelf een keer en ervaar de diepte van ontspanning en de rust in je hoofd en lichaam.

 

 

 

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Het gevaar van langdurige stress

Het gevaar van langdurige stress

Ontdek de relatie tussen langdurige stress en het risico op kanker. Stress kan het immuunsysteem verzwakken, ontstekingen veroorzaken en cellen beschadigen, wat theoretisch de kans op kanker vergroot. Deze verbinding benadrukt het belang van stressmanagement en gezonde levensstijlkeuzes. Professioneel advies is aanbevolen voor een persoonlijke aanpak.

lees verder
Hondsmoe ? Reset jezelf

Hondsmoe ? Reset jezelf

Wanneer je het gevoel hebt niet vooruit te branden te zijn doordat je je hondsmoe voelt, is het tijd om uit te zoeken waar de oorzaak van jouw problemen liggen. Wanneer de oorzaak aangepakt wordt kun je jezelf als het ware resetten en weer energie opbouwen om de hondsmoeheid te verslaan.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin