Home » Petra’s blog » Leefstijl & vitaliteit » De “R” zit weer in de maand

De “R” zit weer in de maand

door | 10 sep, 2021 | Depressie, Leefstijl & vitaliteit, Levenskunst, Stressbeheersing, vitaliteit, ziekten

 

Een goede weerstand  bouw je op door jouw lichaam en geest goed te verzorgen.

Tijdens deze maanden is het al vroeg donker waardoor er minder zon en licht uren zijn. De aanwezigheid van licht en zon zorgen voor de aanmaak van vitamine D en helpen het immuunsysteem krachtig te blijven. Vroeger waren er in de maanden met de R niet zo veel groenten en fruitsoorten beschikbaar en was het noodzaak om vitamine producten en levertraan te gebruiken om op die manier voldoende goede vitaminen binnen te krijgen. Tegenwoordig zijn bijna alle groente en fruitsoorten het gehele jaar door verkrijgbaar, al is de smaak niet alle jaargetijden gelijk. Zorgwekkende vitamine tekorten komen gelukkig tegenwoordig dan ook niet veel meer voor. Om te zorgen dat je alle seizoenen van het jaar een goede weerstand hebt is het van belang jezelf een gezonde leefstijl aan te meten door op een aantal zaken te letten:
Beweeg voldoende ,liefst ook in de buitenlucht, eet gezond en afwisselend verse groente en fruit waar ook vitamine C in zit.
Zorg dat je inspanning en ontspanning goed afwisselt zodat je geestelijk en fysiek in balans kunt zijn. Sommige mensen zijn bijzonder gevoelig voor een tekort aan licht en zon uren en kunnen allerlei klachten ontwikkelen waarvan gevoelens van neerslachtigheid en depressie en vermoeidheid het meest voorkomen. Hier kan lichttherapie een goede oplossing bieden informeer eens naar de mogelijkheden welke ik jou in mijn praktijk kan bieden. Er zijn ook vitamine producten verkrijgbaar waar je van A tot Z alle vitaminen en mineralen mee aan kunt vullen wanneer je er zeker van wilt zijn geen tekort op te lopen. De meeste vitaminen waar je te veel van neemt worden door het lichaam afgebroken en afgevoerd maar niet allemaal dus voorzichtigheid is geboden, overleg bij twijfel altijd eerst met je arts of orthomoleculair therapeut.

Gerelateerde artikelen

“De kunst van balans: Gezond eten , bewegen en genieten tijdens de decembermaand”

“De kunst van balans: Gezond eten , bewegen en genieten tijdens de decembermaand”

De decembermaand staat bekend om zijn zoete verleidingen, maar het is mogelijk om een balans te vinden tussen gezond eten , bewegen en genieten van al het lekkers. Plan vooruit, geniet bewust, houd je porties onder controle, blijf in beweging, speel Vertellis, zorg voor ontspanning en eet gezond. Met deze tips kun je genieten van de feestdagen zonder je schuldig te voelen.

lees verder
Rouwverwerking van de kinderen bij echtscheiding

Rouwverwerking van de kinderen bij echtscheiding

Wanneer de ouders besluiten te gaan scheiden staat de hele vertrouwde wereld van hun kinderen te wankelen. Voor hun kinderen is het van serieus belang dat zij de ruimte krijgen om te wennen aan de nieuwe situatie. De communicatie tussen de ouders is hierbij van cruciaal belang. Het besef dat het voor kinderen een situatie van verlies & rouwverwerking is een must.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin