Selecteer een pagina
Home » Blog » Leefstijl & vitaliteit » De “R” zit weer in de maand

De “R” zit weer in de maand

door | 10 sep, 2021 | Depressie, Leefstijl & vitaliteit, Levenskunst, Stressbeheersing, vitaliteit, ziekten

 

Een goede weerstand  bouw je op door jouw lichaam en geest goed te verzorgen.

Tijdens deze maanden is het al vroeg donker waardoor er minder zon en licht uren zijn. De aanwezigheid van licht en zon zorgen voor de aanmaak van vitamine D en helpen het immuunsysteem krachtig te blijven. Vroeger waren er in de maanden met de R niet zo veel groenten en fruitsoorten beschikbaar en was het noodzaak om vitamine producten en levertraan te gebruiken om op die manier voldoende goede vitaminen binnen te krijgen. Tegenwoordig zijn bijna alle groente en fruitsoorten het gehele jaar door verkrijgbaar, al is de smaak niet alle jaargetijden gelijk. Zorgwekkende vitamine tekorten komen gelukkig tegenwoordig dan ook niet veel meer voor. Om te zorgen dat je alle seizoenen van het jaar een goede weerstand hebt is het van belang jezelf een gezonde leefstijl aan te meten door op een aantal zaken te letten:
Beweeg voldoende ,liefst ook in de buitenlucht, eet gezond en afwisselend verse groente en fruit waar ook vitamine C in zit.
Zorg dat je inspanning en ontspanning goed afwisselt zodat je geestelijk en fysiek in balans kunt zijn. Sommige mensen zijn bijzonder gevoelig voor een tekort aan licht en zon uren en kunnen allerlei klachten ontwikkelen waarvan gevoelens van neerslachtigheid en depressie en vermoeidheid het meest voorkomen. Hier kan lichttherapie een goede oplossing bieden informeer eens naar de mogelijkheden welke ik jou in mijn praktijk kan bieden. Er zijn ook vitamine producten verkrijgbaar waar je van A tot Z alle vitaminen en mineralen mee aan kunt vullen wanneer je er zeker van wilt zijn geen tekort op te lopen. De meeste vitaminen waar je te veel van neemt worden door het lichaam afgebroken en afgevoerd maar niet allemaal dus voorzichtigheid is geboden, overleg bij twijfel altijd eerst met je arts of orthomoleculair therapeut.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Fibromyalgie, je zult het maar hebben..

Fibromyalgie, je zult het maar hebben..

Fibromyalgie is een zeer pijnlijke aandoening in spieren en bindweefsel. De kwaliteit van het dagelijks leven is hierdoor vaak zeer wisselend. Door balans te vinden in een passende leefstijl krijgen rust, beweging, voeding en psyche de aandacht krijgen die zij verdienen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin