dieren coaching collage.jpeg

Coaching met dieren

Het klinkt vreemd en wellicht ook weer niet. Want therapie met gebruik van dieren gebeurt eigenlijk in de dagelijkse praktijk al vaker dan je zou denken.

Dieren zijn al sinds mensenheugenis verbonden met mensen en ook voor therapeutische effecten worden dieren vaak ingezet. Denk aan mensen met aandoeningen als Autisme, ADHD en aanverwante aandoeningen, trauma, communicatie stoornissen, stress depressie, Burn-out, eenzaamheid, verdriet, mensen met een verstandelijke beperking etc.. Dieren hebben een rustgevend therapeutisch effect op mensen en toveren vaak zomaar een lach op een gezicht. Verlichting van diverse fysieke klachten Verbeterde sociale vaardigheden Communicatieve situatie kan verbeteren Gespannen spieren ont-spannen Op Kampeerboerderij de Straat-hof te Leimuiden zijn de dieren gewend aan contact met grote en kleine mensen en weten velen deze plek te vinden om weer tot rust te komen.

Op afspraak kunnen er door Petra begeleide therapeutische sessies met dieren worden geboekt.

Onderstaand een variatie aan mogelijkheden:

Knuffelsessie met een 600 KG zware volwassen koe Lola

Schilderen en tekenen in de stal tussen de dieren

Met knuffelhaan Piet aan tafel in gesprek

Een  coaching wandeling met Sjaan de hond 

Een wandeling met de Alpaca's  Lodewijk & Josephine

Op pad met de ezeltjes Mathilde en Gertrude (Alf)

Onze pony s Annie en Hester laten zich graag borstelen berijden en begeleidedieren getraind om met veel verschillende situaties en mensen om te gaan.

 

 

 Home > Informatie > Coaching met dieren