Leren omgaan met rouw, verlies , verdriet en verandering

Tijdens onze levensreis krijgen we allemaal wel te maken met een aantal ingrijpende situaties en kunnen deze ons behoorlijk uit balans doen raken. Het is juist deze balans die zo belangrijk is om zowel fysiek en geestelijk goed te kunnen functioneren. Wanneer je uit balans raakt zal je lichaam signalen af gaan geven doordat je bepaalde symptomen zult ervaren zoals, ziek worden, slapeloosheid, pijnklachten, piekeren, stress, oververmoeidheid, verlies van eetlust en energie, boosheid, angst , verdriet, etc..

Er zijn vele vormen van verlies, en verandering zoals:

Verlies, van gezondheid, van dierbare(n) ,verbroken relatie, je ongeboren kindje , geld of goederen en Verandering woonomgeving, verandering van baan, je toekomstperspectief....

Wanneer Verlies je pad kruist, is er het Verdriet dat je raakt en ook zijn er Veranderingen waar je mee om moet leren gaan . Er zijn vele vormen van verlies, en het verdriet heeft voor iedereen iets herkenbaars. Waarom kost het ons dan vaak zoveel moeite om hier uiting aan te geven? 

Vanwege persoonlijke ervaringen in mijn praktijk en privé situatie , ben ik  misschien juist hierdoor '  verlies en Verandering' als een bijzonder aspect van het leven gaan zien. Hierdoor heb ik mij verder bekwaamd in de vakken als Holistisch therapeut / counselor / coach  en zo nog meer vorm en gestalte te gaan geven aan hulpverlening aan mijn medemens. 

Al lange tijd bestond er ook de wens om naast de een op een sessies ook voor groepen , workshops , thema dagen en meerdaagse activiteiten te organiseren. Kijk af en toe in de  Agenda  en op face book waar de activiteiten steeds vermeld zullen worden.

De praktijkruimte van Reis van het leven is gelegen op een prachtige plek in het Noordelijk groene hart op het terrein van onze recreatie / veehouderij / kampeer Boerderij de Straat-Hof 

   

"Elkaar ont – moeten en samen delen = vermenigvuldigen "

 

 Home > Informatie > Begeleiding bij ziekte , rouw, verlies & veranderingen