Herstel van balans door holistische natuurgeneeskunde therapie 

 

Na een periode in je leven door te maken waardoor je uit balans bent geraakt door bijvoorbeeld, ziekte, verandering,scheiding,verlies, verslaving etc.kan ik je helpen met het herstellen van jouw balans door toepassing van holistische therapie.

Holistische geneeskunst is gericht op de hele mens (holos betekent geheel), dat wil zeggen lichaam , ziel en geest.

Het is geen methode, maar een visie op geneeskunde en de mens.

In deze  visie kan het lichaam ziek worden door veel invloeden, waarvan verstoring van het natuurlijke evenwicht de samenvatting is.  Daardoor vermindert de weerstand en wordt de weg naar ziekte geopend. De geest kunnen we herkennen in onze persoonlijkheid. De geest (het zelf) is niet vatbaar voor ziekte, maar is wel bepalend voor de wijze waarop iemand met ziekte omgaat.  De geest bepaalt onze levensloop en ziekten kunnen daarop van grote invloed zijn.

De ziel ofwel psyche kan worden beschadigd (psychotrauma), vooral door de ervaringen in de  jeugd en mogelijk daarop aansluitende invloeden uit het volwassen leven. De invloed van de omgeving is van groot belang voor de psyche, een positieve invloed laat iemand bergen verzetten terwijl bij een negatieve invloed iemand de moed in de schoenen zakt. De psychische toestand is mede bepalend voor de afweer. Het in evenwicht brengen van en leren omgaan met de ervaringen uit het leven kan zeer helend werken op een ziekteverloop.

Natuurgeneeskunde is een vaak toegepaste methode. Het is in principe geschikt voor elke ziekte. De benadering is wisselend per ziektegeval en kan fysiek, psychologisch, mentaal en energetisch zijn.

In praktijk Reis van het leven zal steeds worden gewerkt op basis van de hieronder genoemde 5 natuurgerichte principes.

 

Logo BATC.jpg

 Home > Informatie > Herstel van balans