Home » Petra’s blog » Geen categorie » Vitaliteit van top tot teen ervaren

Vitaliteit staat voor de kracht en energie waarmee mensen fysiek, mentaal en emotioneel in het leven staan.

Niet vanzelfsprekend voor iedereen, want er zijn omstandigheden waardoor je door verstoorde energie juist kracht verliest. Hier zul je mentaal en emotioneel veel hinder van kunnen ervaren. Het is van belang zo’n verstoring tijdig te ontdekken/herkennen en op te lossen. Vitaal zijn en blijven kun je zelf optimaliseren door een gezonde leefstijl na te streven. Dit lijkt heel cliché en blijkt in de praktijk toch net iets minder vanzelfsprekend dan verwacht. Jouw lichaam stuur voortdurend signaaltjes naar jouw brein welke je serieus zou moeten nemen. Wanneer je dit niet doet kun je fysieke weerstand van jouw eigen lichaam verwachten. Het is de kunst van het luisteren en serieus nemen van deze signalen die bij kunnen dragen aan een vitaal leven.

Wanneer ben je dan echt vitaal? Dit vitaal gevoel ervaar je wanneer je gevoelens van energie en geluk kunt ervaren en je lekker in je vel zit. Vaak ontstaat dit gevoel vanzelf wanneer alles op je werk privé en op gebied van gezondheid prettig verlopen. Soms zijn er verstorende situaties in je leven waardoor je bijvoorbeeld minder goed kunt slapen. Bijvoorbeeld doordat gepieker over problematiek die je flink wakker kan houden. Hierdoor zal minder energie worden opgebouwd doordat een goede nachtrust is verstoort. Ook een ongemak met gezondheid kan voor verstoorde energieopbouw zorgen. Meestal ben je zelf wel in staat om deze verstoorde energiebalans te herstellen ,maar soms heb je wat hulp nodig. We spreken bijvoorbeeld ook van vitaal wanneer iemand op hoge leeftijd nog veel zelfstandig kan doen. En ook qua beweging zijn mannetje staat en daarnaast ook over een helderheid van geest beschikken maakt dat een vitaal beeld wordt ervaren.

Om zelf het gevoel van optimale vitaliteit te kunnen bereiken zul je heel goed voor je Zelf moeten zorgen zowel op het fysieke als het mentale vlak en ondersteuning door bewegen en gezonde voeding helpt daarbij enorm. Zou jij willen weten of jij optimaal vitaal bent? Maak dan eens afspraak met Petra en laat  een vitaliteits quickscan doen en ontdek wat jij zelf kunt bijdragen om jouw vitaliteit te verhogen en te verzorgen.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Rouwen op eigen-wijze

Rouwen op eigen-wijze

Wanneer je een periode van verlies & rouw goed kunt doormaken zul je in staat zijn het verlies een plek te geven en de herinneringen in je hart voor altijd mee leren te dragen.

lees verder
Wanneer zegt je lichaam “nee”?

Wanneer zegt je lichaam “nee”?

De blog gaat over het belang van luisteren naar je lichaam wanneer het “nee” zegt. Het lichaam kan zowel fysiek als mentaal “nee” zeggen als het overbelast is. Fysieke signalen zoals vermoeidheid, pijn en verminderde weerstand kunnen wijzen op overbelasting. Mentale signalen zoals angst, depressie en verminderde concentratie kunnen ook aangeven dat je over je grenzen gaat. Het is belangrijk om naar deze signalen te luisteren en actie te ondernemen, zoals rust nemen, hulp zoeken of je levensstijl aanpassen. Door goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren, kun je overbelasting voorkomen en je welzijn bevorderen

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin