Home » Petra’s blog » Geen categorie » Hoge zomertemperaturen hebben effect op hormonen

Hoge zomertemperaturen hebben effect op hormonen

door | 13 jul, 2023 | Balans, Energie, Geen categorie, Hormonen, Leefstijl & vitaliteit, Levenskunst, overgang, Relatie/gezin, Stressbeheersing, vitaliteit

Als Reset je Hormonen Expert krijg ik regelmatig vragen over de kracht van warmte en hormonen in een holistisch perspectief. Wist je dat warmte boven de 30 graden Celsius een aanzienlijke invloed kan hebben op ons hormonale evenwicht en algehele welzijn?
Wanneer de temperatuur stijgt, activeert ons lichaam een reeks hormonale reacties om zich aan te passen. Stresshormonen zoals cortisol en adrenaline komen in actie en helpen ons lichaam omgaan met de hitte en stress die het kan veroorzaken. Maar langdurige blootstelling aan hoge temperaturen kan een verstoring veroorzaken in ons delicate hormonale systeem.
Het is bekend dat hitte de productie van het hormoon melatonine kan beïnvloeden, wat van invloed kan zijn op onze slaap en stemming. Bovendien kan overmatige warmte invloed hebben op de schildklierhormonen, die een essentiële rol spelen bij het reguleren van de stofwisseling en energiebalans. Een verstoorde schildklierfunctie kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, gewichtsveranderingen en stemmingswisselingen.
Maar maak je geen zorgen! Er zijn holistische benaderingen die je kunnen helpen om je hormonen in balans te brengen, zelfs in warme omstandigheden. In alle gevallen van temperaturen boven 27 graden al , raad ik je aan om jezelf te koelen door bijvoorbeeld verkoelende voedingsmiddelen te eten, voldoende water te drinken en jezelf te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon.
Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan stressmanagement en ontspanningstechnieken, zoals meditatie en ademhalingsoefeningen.
Als Reset je hormonen expert kan ik je niet alleen helpen bij het reguleren van je hormonen, maar ook bij het verminderen van stressniveaus en het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn.
Dus, als je merkt dat warmte boven de 30 graden Celsius een impact heeft op je hormonen en je welzijn, weet dan dat ik je kan begeleiden naar een evenwichtige hormonale balans, zodat je je weer energiek, in balans en comfortabel kunt voelen, zelfs in de warmste omstandigheden.
Heb je klachten bij warmte? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies. (1e 30 minuten worden niet in rekening gebracht)

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Het effect van warmte op humeur en prestaties: tips om te optimaliseren

Het effect van warmte op humeur en prestaties: tips om te optimaliseren

Of je nu jong of oud bent, het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, vooral tijdens warme dagen. Door deze tips te volgen, kun je jezelf helpen om onder deze omstandigheden te optimaliseren en je humeur, concentratie, activiteiten en prestaties te behouden. Blijf gehydrateerd, pas je activiteiten aan, zoek verkoeling, eet licht en neem pauzes om jezelf op te frissen en te ontspannen

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin