Home » Petra’s blog » Geen categorie » Stress en verlies & rouw bij echtscheiding
Echtscheiding

Een echtscheiding brengt naast veel veranderingen ook veel emotie met zich mee. Er moet vaak veel geregeld worden en een stressvolle periode kan haast niet worden vermeden. Terwijl een gebeurtenis als een verhuizing soms al een overload aan stress kan zijn, moet je nog veel meer regelen. Bij een scheiding wordt je ook geconfronteerd met een verdeling van goederen , geld en woning. Dit kan best een stressvolle gebeurtenis zijn , waar ook de nodige emotie mee kan spelen. En dan nog meer spanning wanneer er ook kinderen in het spel zijn. Want hoe vang je de kinderen op en hoe regel je een co-ouderschap ? Het besef dat jouw scheiding hen ook ongevraagd in een verscheurd gezin brengt, gaat de meeste ouders niet in de koude kleren zitten. Doordat er heel veel stressvolle gebeurtenissen te gelijk plaatsvinden kun je het als een rollercoaster met defecte remmen ervaren. Gedurende het hele proces waar emotie en verstand soms flink in conflict kunnen komen vraagt dit het uiterste van je. Niet zo vreemd dat je dan vaak pas een poosje nadat deze tsunami aan gebeurtenissen heeft plaatsgevonden in een rouwproces terecht kunt komen. Er lopen heel veel emoties, herinneringen en handelingen door elkaar en soms heb je professionele hulp nodig om dit te verwerken. Loop jij of je kinderen tegen moeilijk te verwerken stukken aan? Schroom niet om contact met Petra op te nemen.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Hoge zomertemperaturen hebben effect op hormonen

Hoge zomertemperaturen hebben effect op hormonen

Het is belangrijk om tijdens warm weer goed gehydrateerd te blijven, koel te blijven en goede ventilatie te waarborgen. Als je je zorgen maakt over de invloed van hoge temperaturen op je hormoonbalans, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een hormoon expert. Maak een afspraak en laat je een specifiek advies geven dat is afgestemd op jouw situatie.

lees verder
Het Rouwproces bij het Veranderen van Baan en Verhuizing en holistische Benadering

Het Rouwproces bij het Veranderen van Baan en Verhuizing en holistische Benadering

Deze blog gaat over het rouwproces bij het veranderen van baan en verhuizing, en hoe we dit proces holistisch kunnen benaderen. Rouw is een natuurlijke reactie op verlies, en het veranderen van baan en verhuizing kunnen ook verlies met zich meebrengen. Het is belangrijk om deze emoties te erkennen en te accepteren. Een holistische benadering van het rouwproces houdt in dat we niet alleen naar de emotionele aspecten kijken, maar ook naar de fysieke, mentale en spirituele aspecten van ons welzijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze overgangsperiode en open te staan voor nieuwe mogelijkheden en groei.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin