Selecteer een pagina
Home » Blog » Geen categorie » Creëer zelf warmte in herfst & winter 2022

Creëer zelf warmte in herfst & winter 2022

door | 12 okt, 2022 | Depressie, Geen categorie, Leefstijl & vitaliteit, Levenskunst, Mental coaching, Relatie/gezin, Stressbeheersing, vitaliteit

Het is alweer herfst en de natuur maakt zich op voor de winter. Het blad van de bomen verandert tot een prachtig kleurenpalet. Het is dit jaar ook nog prachtig weer met hoge temperaturen.  De geuren in de bossen maken een verlangen wakker naar warmte en winterse gezelligheid. Lekker bij de kachel met een goed boek en een beker warme chocolade. Dit is een van de beelden die je op kunt roepen wanneer je aan herfst en winter denkt. Al zullen velen onder ons juist nu mogelijk geplaagd worden door een heel andere gedachte: Hoe kom ik deze winter door nu de energieprijzen ongrijpbaar lijken te zijn geworden? Gaat het mij lukken om niet rillend van kou en ongenoegen deze periode door te komen? De gedachte alleen al maakt veel los ,dan komt dit ook nog eens bovenop het feit dat de afgelopen 2 jaren te moeten dealen met covid-19 regels. De impact is bij velen van ons best fors en de gedachten aan een koude winter is niet fijn. Dit kan zelfs invloed hebben op je humeur en balans in je leven verstoren, Waak er voor dat je niet blijft hangen in een negatief gevoel. Spreek jouw creatieve vermogen aan om de lange winteravonden warm door te komen. Laat de thermostaat wat lager staan, trek een warme trui en sloffen aan en creëer zelf meer winterse warmte om je heen. Hier wat tips:

Prik een datum en nodig je vrienden uit om een winter warmte plan te maken.

Ga elke week om beurten bij iemand uit jouw groep gezellig met elkaar eten en een verwarmende activiteit doen.

Hak samen een partij houtblokken, kleed je warm aan en maak een winter bbq met fakkels en kampvuur en glühwein

Zoek een leuke Play list bij elkaar en nodig je vrienden uit om een avondje te dansen

Kies een leuke film uit en zorg voor een aantal warme fleecedekens en kruip gezellig met elkaar onder de dekens, trek de deken lekker hoog op en doe wanten aan. De sloffen en handschoenen houden je handen en voeten extra warm

Plan een winterse wandeling met daarna een heerlijke stamppot maaltijd

Schenk warme dranken als chocolademelk, warme melk, Anijsmelk, glühwein

Maak ook wat meer afspraken om je sociale contacten aan te halen, ga bij hen op bezoek

Ga er meer op uit voor een wandeling in bos of aan het strand, je wordt vanzelf warm als je doorstapt.

Een herfst of winterfietstocht kan ook heerlijk zijn.

Ga wat eerder naar bed en maak het daar gezellig 😉

Ieder uur buitenshuis bespaar je energie en ervaar je de warmte van vrienden, familie  en omgeving.

Wie wordt daar nu niet warm van ?

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin