Home » Petra’s blog » Depressie » Feestdagen en verdriet
feestdagen en verdriet

Feestdagen en verdriet

door | 30 nov, 2022 | Depressie, Energie, Leefstijl & vitaliteit, Levenskunst

Hoe ga je om met verdriet tijdens feestdagen?

Kerst en oud en nieuw worden meestal geassocieerd met gezelligheid, warmte ,liefde, mooie maaltijden en genieten. Maar wat doe je als je helemaal niet in de stemming bent om gezellig te doen of te genieten? Wanneer je verdrietig bent omdat je een dierbare bent verloren, een liefde niet liep zoals je hoopte of een somber gevoel jou juist in deze tijd verdrietig stemt, zijn de feestdagen niet echt om naar uit te zien. Terwijl jij juist het liefst zou willen voorkomen dat jouw verdriet hun gezellig samenzijn verpest, wijs je uitnodigingen af. Het vooruitzicht om helemaal alleen de feestdagen door te brengen spreekt vaak ook niet aan. Door verdriet ook aandacht / ruimte te geven kun je wellicht met een lach en een traan toch met dierbaren de feestdagen doorbrengen. Er zijn veel manieren om vooraf af te stemmen hoe verdriet ook een plek mag hebben. Vaak kom je juist door overleg tot een oplossing, er zijn vast verschillende mogelijkheden bespreekbaar te maken. Vind je het moeilijk en kun je wat hulp gebruiken? Plan dan een afspraak en laat mij jou helpen om met jouw verdriet en feestdagen om te kunnen gaan.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Het effect van warmte op humeur en prestaties: tips om te optimaliseren

Het effect van warmte op humeur en prestaties: tips om te optimaliseren

Of je nu jong of oud bent, het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, vooral tijdens warme dagen. Door deze tips te volgen, kun je jezelf helpen om onder deze omstandigheden te optimaliseren en je humeur, concentratie, activiteiten en prestaties te behouden. Blijf gehydrateerd, pas je activiteiten aan, zoek verkoeling, eet licht en neem pauzes om jezelf op te frissen en te ontspannen

lees verder
Futloos en nergens toe in staat

Futloos en nergens toe in staat

Wanneer je het gevoel hebt totaal geen energie te hebben om nog maar iets te doen, kan er sprake zijn van een overbelasting van jouw persoonlijke energievoorraad. Dit is een serieuze waarschuwing van jouw lichaam!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin