Home » Petra’s blog » Depressie » Verbinding met jezelf en de ander
verbinding

In verbinding zijn met jezelf en de ander lijkt heel vanzelfsprekend. In mijn praktijk kom ik toch regelmatig mensen tegen die niet in verbinding zijn en juist op dit vlak problemen ervaren. Contact kun je maken vanuit je lichaam, gevoelens en gedachten . Door je hoofd en lichaam niet langer als 2 onderdelen te zien maar als een niet los te koppelen geheel te beleven kom je in verbinding. Hier vandaan kun je ervaren dat je je veel meer bewust kunt zijn van jouw gedachten en gevoelens en die van anderen. Wanneer je leert te luisteren naar jouw verlangens en deze kunt omzetten naar te weten wie je bent, wat je wilt en wat je ergens echt van vindt maak je contact met jezelf of de ander. Wanneer je je gezien, gehoord en gewaardeerd voelt door de ander en zonder oordeel kunt ontvangen, steunen en geven ontstaat een gevoel van wederkerigheid. Het versterkt je zelfvertrouwen en durft jouw verlangens en keuzes te maken die echt bij jou passen!

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Stress verminderen met een geheim wapen: de walnoot

Stress verminderen met een geheim wapen: de walnoot

Ontdek hoe walnoten kunnen helpen bij het verminderen van stress. Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetzuren, antioxidanten en magnesium, die allemaal een positief effect hebben op het reguleren van stresshormonen. Daarnaast bevatten ze tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van serotonine stimuleert. Leer hoe je walnoten in je dieet kunt opnemen en profiteer van hun stressverminderende voordelen.

lees verder
Het Belang van Balans: Werk, Privéleven en Gezondheid

Het Belang van Balans: Werk, Privéleven en Gezondheid

In onze drukke wereld is een gezonde balans tussen werk, privéleven en gezondheid essentieel voor welzijn. Het voorkomt burn-out, verhoogt productiviteit, versterkt relaties en bevordert onze fysieke en mentale gezondheid. Door prioriteiten te stellen, een schema te maken, grenzen te stellen, voor zelfzorg te zorgen en flexibel te zijn, kunnen we een evenwichtige levensstijl bereiken. Balans is een voortdurende reis die ons in staat stelt om te gedijen en te genieten van zowel professioneel als persoonlijk succes.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin