Home » Petra’s blog » Depressie » Burn-on alweer een nieuwe aandoening?
Burn-on

Burn-on zou je eigenlijk een voorstadium van burn-out kunnen noemen. Het verschil is dat je bij een burn-out echt volledig opgebrand bent en bij een burn-on eigenlijk aangebrand bent. Dit betekent dat je wanneer je te ver over jouw grenzen heen gaat jouw lichaam en geest signalen af gaan geven. Dit kan zich uitten  als vermoeidheid, slapeloosheid, piekeren en allerlei fysieke klachten. Al deze signalen zijn aanwezig om jou te behoeden om je zelf volledig op te branden. Vergelijk het maar eens met het roosteren van een boterham, wanneer deze te lang in de toaster zit zal een geur als signaal ontstaan en wanneer je de boterham dan verwijdert zou je deze na eventueel afkrabben van donkere stukken de toast nog net kunnen eten 😉 Wanneer je de signalen van de geur negeert zal de geur veranderen in een brandlucht en is de toast zwart en verkoold en niet meer geschikt voor consumptie. Hier kun je dus van leren dat wanneer je de signalen van jouw lichaam en geest aandacht geeft en op tijd ingrijpt in jouw eigen proces je kunt voorkomen om in een burn-out te belanden. Reageer jij ook sneller wat aangebrand ? Of heb je het gevoel dat je vaak net tegen je grenzen aan zit of er juist al een beetje over heen gaat? Maak eens een afspraak in mijn praktijk voor en plan om jouw persoonlijke balans te leren (H)erkennen en beheren.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Leren leven met fibromyalgie

Leren leven met fibromyalgie

Door jouw leefstijl aan te passen en te leven naar wat je wel kunt op de dagen dat je niet geplaagd wordt door pijn en ongemak, is het mogelijk een weg te vinden en weer te kunnen genieten van het leven en deel te nemen aan activiteiten op jouw wijze en jouw tempo.

lees verder
Het Rouwproces bij het Veranderen van Baan en Verhuizing en holistische Benadering

Het Rouwproces bij het Veranderen van Baan en Verhuizing en holistische Benadering

Deze blog gaat over het rouwproces bij het veranderen van baan en verhuizing, en hoe we dit proces holistisch kunnen benaderen. Rouw is een natuurlijke reactie op verlies, en het veranderen van baan en verhuizing kunnen ook verlies met zich meebrengen. Het is belangrijk om deze emoties te erkennen en te accepteren. Een holistische benadering van het rouwproces houdt in dat we niet alleen naar de emotionele aspecten kijken, maar ook naar de fysieke, mentale en spirituele aspecten van ons welzijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze overgangsperiode en open te staan voor nieuwe mogelijkheden en groei.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin