Selecteer een pagina
Home » Blog » Depressie » Burn-on alweer een nieuwe aandoening?
Burn-on

Burn-on zou je eigenlijk een voorstadium van burn-out kunnen noemen. Het verschil is dat je bij een burn-out echt volledig opgebrand bent en bij een burn-on eigenlijk aangebrand bent. Dit betekent dat je wanneer je te ver over jouw grenzen heen gaat jouw lichaam en geest signalen af gaan geven. Dit kan zich uitten  als vermoeidheid, slapeloosheid, piekeren en allerlei fysieke klachten. Al deze signalen zijn aanwezig om jou te behoeden om je zelf volledig op te branden. Vergelijk het maar eens met het roosteren van een boterham, wanneer deze te lang in de toaster zit zal een geur als signaal ontstaan en wanneer je de boterham dan verwijdert zou je deze na eventueel afkrabben van donkere stukken de toast nog net kunnen eten 😉 Wanneer je de signalen van de geur negeert zal de geur veranderen in een brandlucht en is de toast zwart en verkoold en niet meer geschikt voor consumptie. Hier kun je dus van leren dat wanneer je de signalen van jouw lichaam en geest aandacht geeft en op tijd ingrijpt in jouw eigen proces je kunt voorkomen om in een burn-out te belanden. Reageer jij ook sneller wat aangebrand ? Of heb je het gevoel dat je vaak net tegen je grenzen aan zit of er juist al een beetje over heen gaat? Maak eens een afspraak in mijn praktijk voor en plan om jouw persoonlijke balans te leren (H)erkennen en beheren.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Hormonen & vrouwenkwalen

Hormonen & vrouwenkwalen

Hormonen en vrouwenkwalen kunnen je behoorlijk uit balans doen raken wanneer zij uit balans zijn. Het is mogelijk om je hormonen als het ware te resetten en weer in balans te krijgen en van alle klachten verlost te worden. Een quick scan kan veel informatie over jouw balans geven. Vaak kun je met aanpassing in voeding en leefstijl snel resultaat bereiken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin