Selecteer een pagina
Home » Blog » Covid-19 gevolgen » Gevoelens van leegte

Leegte is op dit moment door covid-19 een steeds vaker voorkomend verschijnsel waar velen van ons met te maken hebben of krijgen.  Een gevoel van leegte en eenzaamheid kan worden versterkt  door de lock down beperkingen. Was je gewend aan een druk leven met een fijne baan, leuke collega’s en zorg voor je gezin en in je vrije tijd sporten, reizen, hobby’s en onderhouden van je sociale contacten? De enorme verandering naar thuis werken, geen collega’s om je heen, je gezinsleden allen thuis een nieuwe bij-baan als leraar, en sporten, reizen, hobby’s zijn zeer beperkt en er ook niet met je sociale contacten face to face over kunnen praten maken jouw wereld heel anders en vooral veel kleiner. Dat kleiner wordende wereldje is vaak de oorzaak van het gevoel van leegte. Het is een uitdaging hier positief mee om te gaan en de leegte plaats te laten maken voor nieuwe dingen in je leven. Hoe pak je dit aan? je kunt nieuwe mogelijkheden bedenken en onderzoeken van activiteiten welke kunnen passen binnen de beperkingen. Veel mensen hebben wel plannen en wensen waar zij eerder niet aan toe kwamen en wanneer je deze op een rijtje zet en in beeld kunt brengen kun je er vervolgens mee aan de slag en ontdekken waar de mogelijkheden liggen. Hoe leuk is het om een nieuwe hobby te ontwikkelen of je huis of tuin aan een metamorfose te onderwerpen of online cursussen en workshops te volgen het geeft vaak enorm veel energie om een nieuwe activiteit ontwikkelen en hier helemaal in op te kunnen gaan. Probeer het maar eens en wanneer je niet voldoende inspiratie hebt, maak je een afspraak bij mij in de praktijk en ga ik met jou op zoek naar jouw mogelijkheden en kan je helpen om nieuwe zingeving in jouw leven toe te passen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intake (30 min.)gesprek

 

 

 

 

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Gerelateerde artikelen

Rouwverwerking van de kinderen bij echtscheiding

Rouwverwerking van de kinderen bij echtscheiding

Wanneer de ouders besluiten te gaan scheiden staat de hele vertrouwde wereld van hun kinderen te wankelen. Voor hun kinderen is het van serieus belang dat zij de ruimte krijgen om te wennen aan de nieuwe situatie. De communicatie tussen de ouders is hierbij van cruciaal belang. Het besef dat het voor kinderen een situatie van verlies & rouwverwerking is een must.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin