Psycho (Sociale) Oncologische therapie

Psychosociale begeleiding richt zich op het herstel van de kwaliteit van leven, zowel tijdens de ziekte als in de periode daarna.

Na de diagnose  ..  

Horen dat je ernstig, of zelfs ongeneeslijk ziek bent heeft een onvoorstelbaar diepe impact.

Zodra de diagnose gesteld is komt er heel veel op je af en er wordt onmiddellijk psychisch en fysiek heel veel van je gevraagd. De middelen om de ziekten  te lijf te gaan zijn divers en hebben een grote impact : lichamelijk: chirurgie, medicijnen , revalidatie ,bestraling, chemotherapie en vaak zelfs een combinatie van verschillende behandelingen.

Dit vraagt het uiterste van je en is erg uitputtend zowel geestelijk als lichamelijk. Wellicht heb je steun aan je naasten en de begeleiding van de specialisten en hun teams.

Deze slopende periode kan ervaren worden als een rit in een rollercoaster met een defect aan de remmen!

 

Wat kan mij helpen ? 

Je kunt de strijd met ziekten naast de reguliere behandeling op nog een manier aangaan, namelijk door met je hoofd je ziekte te lijf gaan.

Van binnenuit dus kun je op zoek naar je diepe innerlijke kracht. Dat heet psycho sociaal (oncologisch) behandelen.

 

Hoe werkt de behandeling ?

De behandeling zal zich af gaan spelen in diepere lagen van je bewustzijn, waar je in het dagelijkse leven vaak niets van merkt . Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar wat er gebeurt in dat diepe onderbewuste.. We werken met oefeningen om de relatie tussen emotie, onderbewuste en ziekte zichtbaar te maken. Deze oefeningen kunnen je gaan helpen om je innerlijke kracht aan te spreken en in te gaan zetten om deze periode door te komen.

 

Wat staat mij te wachten bij een behandeling?

De behandeling bestaat voor het grootste deel uit ervaringsgericht werken. Dat betekent we aan de slag gaan om dichter bij de onderbewuste processen rondom de ziekte te komen.

Heel bewust gaan we op zoek naar jouw innerlijk proces . We gaan op zoek naar je diepe onderbewuste deel diep van binnen wat je nauwelijks met woorden uit kunt leggen. We kunnen tijdens behandeling over een aantal dingen praten, maar daarmee raken we je onderbewuste niet aan. De aanpak om bij jouw onderbewuste innerlijk te kunnen komen gaan we doen door, je gevoel op te zoeken, dromen te herbeleven, en je volledige lichamelijke gewaarwording bij bepaalde thema’s te ervaren, een reis te maken door je eigen lichaam, soms gaan we ook aan de slag met je creatieve kant , genoemde methoden zijn eigenlijk tools waar wij uit kunnen kiezen om  de innerlijke processen rondom je ziekte bloot te kunnen leggen. En doen we vanuit de psycho-sociale (oncologische) behandeling alles wat kan bijdragen aan je herstel.

 Home > Behandelmethodes > Psycho (Sociale) Oncologische therapie