Kinderen

Zieke kinderen

Hebben vaak geen kans meer om kind te zijn, juist doordat hun lichaam op wat voor wijze dan ook niet met hen meewerkt 

Vele ziekenhuisopnames, waarbij het kind vaak lange tijd in bed moet blijven, en vervelende, vaak pijnlijke behandelingen moet ondergaan.

 Zichtbare littekens of andere tekenen van het ziek-zijn, en de overbezorgde familieleden. Deze zaken,zijn allen onlosmakend verbonden met langdurig ziek zijn,  en is al een enorme aanslag op het doorzettingsvermogen van een gemiddelde volwassen – laat staan op die van een kind. Kinderen houden zich voor hun familieleden ook vaak heel flink en kunnen zich ook serieus zorgen maken om hen. In mijn praktijk werk ik met kinderen op speelse wijze en maak ik gebruik van verschillende communicatie methodes om te trachten bij hen deze zorgen weg te kunnen nemen. Vaak ook dienen onze dieren als tolk, zij voelen kinderen namelijk feilloos aan..

Naast coaching en begeleiding hebben wij op onze boerderij de Straat-Hof zoveel leuke dingen te beleven en zijn wij heel creatief in het bedenken van oplossingen om ook ernstig zieke kinderen hier mooie ervaringen op te laten doen.

Wij bieden ook een leuk arrangement voor het zieke kind en ouders, broertjes en zusjes, even lekker genieten en ontspannen op de boerderij. Overnachten op een mooie plek in een heuse pipo wagen waar je even in een heel andere wereld dan in die van ziek zijn kunt verblijven.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Drukke kinderen ,

van wie zouden ze dat nou hebben?

Heel herkenbaar in veel gezinnen. Tegelijkertijd worden er ook steeds hogere eisen aan kinderen gesteld. Ze moeten goed presteren en er wordt veel van ze verwacht. Dat geldt ook voor de ouders van deze kinderen. En als het dan even wat minder goed gaat is er de kritische maatschappij. Voor zowel ouders als kinderen kan het heel heilzaam zijn om eens met iemand van buiten de gezinssituatie te onderzoeken wat er niet goed gaat en waarom dat dit zo is. 

Bij kinderen is veiligheid en vertrouwen van essentieel belang en daarom is een goede afstemming belangrijk, niet alleen met het kind, maar ook met de ouders of verzorgers. Bij kinderen is het belangrijk om naast de begeleiding van de kinderen zelf, ook ruimte te maken voor de ouders. Uiteindelijk zijn zij het die de liefde en de moed opbrengen om voor hun kind hulp te zoeken. En dit is niet altijd een makkelijke weg. 

De eerste intake is altijd met de ouders en indien mogelijk samen met het kind. Ouders mogen ook altijd bij de consulten aanwezig zijn, tenzij zij zelf de inschatting maken dat dit niet wenselijk is voor hun kind.

 

Gepeste kinderen

Kinderen die gepest worden leven vaak voortdurend in angst en zijn zeer gespannen waardoor zij ook geen onbezorgd kind kunnen zijn. Samen gaan wij op zoek naar de mogelijkheden om het kind weerbaarder te maken.Home > Begeleiding > Begeleiding van kinderen