Home » Petra’s blog » Balans » Wanneer zegt je lichaam “nee”?

Wanneer je lichaam “nee” zegt, betekent dit dat het niet akkoord gaat met iets dat er met het lichaam gebeurt. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te begrijpen waarom het “nee” zegt.

Fysiek gezien kan je lichaam “nee” zeggen als het overbelast is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je te veel stress hebt, te weinig slaapt, of als je lichaam ziek is. Je lichaam geeft signalen zoals vermoeidheid, pijn, of een verminderde weerstand. Het is belangrijk om naar deze signalen te luisteren en rust te nemen wanneer dat nodig is.

Mentaal gezien kan je lichaam “nee” zeggen als je over je grenzen gaat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je te veel hooi op je vork neemt, als je jezelf constant onder druk zet, of als je jezelf niet genoeg tijd geeft om te ontspannen. Je lichaam kan reageren met symptomen zoals angst, depressie, of een verminderde concentratie. Het is belangrijk om jezelf de ruimte te geven om te herstellen en te ontspannen.

Wanneer je lichaam “nee” zegt, is het belangrijk om actie te ondernemen. Dit kan betekenen dat je rust neemt, hulp zoekt, of je levensstijl aanpast. Het is essentieel om goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren. Door naar je lichaam te luisteren en actie te ondernemen wanneer het “nee” zegt, kun je jezelf beschermen tegen overbelasting en je welzijn bevorderen.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin