Home » Petra’s blog » Balans » Veerkracht

Als verlies & rouw therapeut die ook ervaringsdeskundige is, krijg ik regelmatig de vraag of ik dit vak heb gekozen vanwege mijn persoonlijke ervaringen met verlies en rouw. Het antwoord is nee, ik was al werkzaam als therapeut voordat ik deze persoonlijke ervaringen meemaakte. Echter hebben deze moeilijke ervaringen wel bijgedragen aan mijn groei en ontwikkeling als therapeut op dit gebied.

Het verliezen van familieleden, dierbaren, mijn vader en zelfs mijn eigen zoon, heeft mij dieper doen voelen, luisteren en nadenken over verlies en rouw. Ook het verlies van mijn gezondheid en relatie hebben mij gevormd en hebben ervoor gezorgd dat ik mij goed kan verplaatsen in de rouwprocessen van anderen.

Het is niet de bedoeling om te praten over mijn eigen verlieservaringen, maar het helpt mij enorm om begripvol en empathisch te zijn naar mijn cliënten toe. Ik begrijp de pijn, het verdriet en de verwarring die gepaard gaan met verlies en rouw, en ik kan mijn cliënten helpen om hiermee om te gaan en te groeien.

Mijn persoonlijke ervaringen hebben mij niet alleen als therapeut gevormd, maar hebben er ook voor gezorgd dat ik mij nog meer ben gaan verdiepen in dit vakgebied. Het is mijn passie om mensen te helpen bij het verwerken van verlies en rouw en om hen te begeleiden op hun weg naar heling en herstel.

Dus nee, ik heb dit vak niet gekozen vanwege mijn persoonlijke ervaringen, maar deze ervaringen hebben mij wel gesterkt in mijn rol als verlies & rouw therapeut. Ik ben dankbaar dat ik mijn eigen ervaringen kan inzetten om anderen te helpen in hun rouwproces zo zijn mijn processen in verlies & rouw ook nog van nut. Ik prijs mijzelf gelukkig om de veerkrachtige genen die ik van mijn grootmoeder meekreeg, zij was de laatste jaren van haar leven blind en haar lijfspreuk was: “ Het is nooit zo donker of het zal weer licht worden” deze spreuk geeft mij nog dagelijks kracht om zelfs bij tegenwind mijn zeilen bij te zetten en verder te reizen op mijn levenspad ❣️

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Feestdagen en rouw, hoe ga je om met verlies tijdens de feestdagen

Feestdagen en rouw, hoe ga je om met verlies tijdens de feestdagen

Rouwen tijdens de feestdagen kan moeilijk zijn, maar je bent niet alleen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

1. Erken je gevoelens en sta jezelf toe om te rouwen.
2. Creëer nieuwe tradities die passen bij je situatie.
3. Zoek steun bij vrienden, familie of een ondersteuningsgroep.
4. Neem tijd voor zelfzorg en zorg goed voor jezelf.
5. Wees flexibel en stel je grenzen.

Rouwen is een persoonlijk proces, dus wees vriendelijk voor jezelf en geef jezelf de tijd en ruimte om te helen.

lees verder
Wanneer zegt je lichaam “nee”?

Wanneer zegt je lichaam “nee”?

De blog gaat over het belang van luisteren naar je lichaam wanneer het “nee” zegt. Het lichaam kan zowel fysiek als mentaal “nee” zeggen als het overbelast is. Fysieke signalen zoals vermoeidheid, pijn en verminderde weerstand kunnen wijzen op overbelasting. Mentale signalen zoals angst, depressie en verminderde concentratie kunnen ook aangeven dat je over je grenzen gaat. Het is belangrijk om naar deze signalen te luisteren en actie te ondernemen, zoals rust nemen, hulp zoeken of je levensstijl aanpassen. Door goed voor jezelf te zorgen en naar je lichaam te luisteren, kun je overbelasting voorkomen en je welzijn bevorderen

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin