Home » Petra’s blog » Balans » “De kunst van balans: Gezond eten , bewegen en genieten tijdens de decembermaand”

“De kunst van balans: Gezond eten , bewegen en genieten tijdens de decembermaand”

door | 5 dec, 2023 | Balans, Energie, Leefstijl & vitaliteit, Levenskunst, Mental coaching, Positiviteit, Relatie/gezin, vitaliteit

De decembermaand staat bekend om zijn overvloed aan zoete verleidingen. Van pepernoten en chocoladeletters tot kerstkransjes en oliebollen, het is moeilijk om al die lekkernijen te weerstaan. Gelukkig zijn er manieren om een balans te vinden tussen gezond eten en genieten van al het lekkers dat deze tijd van het jaar te bieden heeft. Hier zijn enkele tips om jezelf te helpen tijdens de feestdagen.

1. Plan vooruit: Maak een plan voordat je naar een feestje of familiebijeenkomst gaat. Bedenk van tevoren welke verleidingen je echt wilt proberen en welke je kunt overslaan. Door bewust keuzes te maken, kun je voorkomen dat je jezelf overeet.

2. Geniet bewust: Als je ervoor kiest om van een zoete lekkernij te genieten, doe dit dan bewust en met volle aandacht. Neem kleine hapjes en geniet van de smaak en textuur. Op deze manier kun je echt van je traktatie genieten zonder je schuldig te voelen.

3. Houd je porties onder controle: Als je eenmaal begint met snoepen, is het gemakkelijk om te veel te eten. Probeer je porties onder controle te houden door kleine bordjes of schaaltjes te gebruiken. Op deze manier kun je nog steeds van je favoriete lekkernijen genieten, maar beperk je de hoeveelheid die je eet.

4. Blijf in beweging: Het is verleidelijk om tijdens de feestdagen op de bank te blijven zitten, maar het is belangrijk om in beweging te blijven. Maak een wandeling na het eten, ga schaatsen of doe een leuke workout. Door actief te blijven, verbrand je extra calorieën en voel je je energieker.

5. Speel Vertellis: Vertellis is een spel dat je helpt om elkaar beter te leren kennen. Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met je dierbaren en tegelijkertijd je geest en ziel te voeden. Het spel bevat vragen die je aan elkaar kunt stellen om diepere gesprekken te voeren en een betere verbinding te creëren.

6. Zorg voor ontspanning: De decembermaand kan behoorlijk stressvol zijn, dus zorg ervoor dat je tijd neemt om te ontspannen. Neem een warm bad, lees een goed boek of doe aan meditatie. Door jezelf wat rust te gunnen, kun je je lichaam, geest en ziel voeden.

7. Eet gezond: Hoewel het verleidelijk is om jezelf volledig over te geven aan alle zoetigheden, is het belangrijk om ook gezonde voeding in je dieet op te nemen. Zorg ervoor dat je voldoende groenten, fruit en volkorenproducten eet om je lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Het vinden van een balans tijdens de decembermaand kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun je genieten van al het lekkers zonder je schuldig te voelen. Vergeet niet om ook tijd te nemen voor jezelf en je dierbaren, zodat je niet alleen je lichaam, maar ook je geest en ziel voedt.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Wat er gebeurt als je denkt dat het gras elders groener is.

Wat er gebeurt als je denkt dat het gras elders groener is.

Soms kan het idee dat het gras elders veel groener is de aanzet zijn naar een verandering in je leven . Gedreven door verschillende oorzaken verwacht men elder iets te vinden wat veel beter,mooier,fijner, positiever is. Een grondig vooronderzoek voordat je een grote onomkeerbare stap gaat zetten in je leven is de boodschap in deze blog

lees verder
Levenskunst

Levenskunst

Levenskunst is eigenlijk een leefstijl waarbij je je bewustzijn over jouw belemmerende denk- en gedragspatronen verder ontwikkelt . Deze leefstijl kan jouw geestelijke maar ook fysieke en materiele welzijn in balans brengen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin