In de knoop?

Door het verliezen van een geliefde kun je door verdriet, jezelf blokkeren. Zo’n blokkade kan jouw leven behoorlijk beïnvloeden ,waardoor je flink in de knoop kunt raken. Je kunt door verdriet zo overmand raken dat je de balans tussen emotie en ratio wat kwijt lijkt te zijn. Vragen als hoe moet ik nu verder en hoe ziet mijn toekomst er dan uit? Zijn vaak aanleiding om het gevoel te hebben er niet alleen uit te kunnen komen. Het liefst kruip je diep onder de dekens en sluit je je af van de buitenwereld. Op zich kan het geen kwaad om je even in jezelf te keren, als dit maar geen dagen of weken zal duren. Het delen van je verdriet en praten over wat jou het meest bezig houdt en blokkeert kan jou helpen. Ook het opschrijven wat je voelt en wat je gedachten zijn, kan verhelderend werken. Een rouwproces kent vele vormen en fasen en is vaak grillig. Of je nu een geliefde mist door overlijden,  scheiding of door bijvoorbeeld gevolgen van ziekten als alzheimer, hersenbeschadiging. Het verdriet is heftig en door de mix van emotie en het gevoel in de knoop te zitten, lijkt de grip op je leven verdwenen. Het toelaten van verdriet en het ontwarren van alle emoties en gedachten die door elkaar lijken te lopen, maken dat je weer overzicht krijgt. Een luisterend oor en professionele begeleiding kan ook uitkomst bieden. Zit jij in een situatie waar je maar lastig uit komt? Schroom dan niet om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek. De eerste 30 minuten worden niet in rekening gebracht.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

EMDR integreren in rouwverwerkingsproces

EMDR integreren in rouwverwerkingsproces

“EMDR, een afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een unieke therapeutische methode gericht op het verwerken van traumatische ervaringen door zowel emotionele als fysieke verstoringen aan te pakken. Bij rouwverwerking kan EMDR een aanvullende rol spelen in het holistische genezingsproces. Door het bevorderen van energiestromen in het lichaam helpt EMDR bij het vrijlaten van vastgehouden emoties. Het dient echter als één aspect van een breder holistisch rouwverwerkingstraject, dat zelfzorg, spirituele behoeften en gemeenschapssteun omvat. Bij het overwegen van EMDR als onderdeel van dit proces is het belangrijk om samen te werken met een empathische therapeut die openstaat voor een holistische aanpak.”

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin