Home » Petra’s blog » angst en paniek » EMDR integreren in rouwverwerkingsproces
EMDR & rouw

“EMDR, oftewel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een intrigerende therapeutische methode die oorspronkelijk werd ontwikkeld om mensen te helpen traumatische ervaringen te verwerken. Het unieke aan EMDR is de focus op het herstellen van balans in zowel de geest als het lichaam. Door het gebruik van bilaterale stimulatie, zoals oogbewegingen, tracht EMDR niet alleen de emotionele aspecten van trauma aan te pakken, maar ook de fysieke en energetische verstoringen die het gevolg kunnen zijn van deze traumatische gebeurtenissen.

In het geval van rouwverwerking kan EMDR dienen als een waardevolle aanvulling op het holistische proces van genezing. Het kan helpen bij het ontwarren van de diepgewortelde emoties en spanningen die gepaard gaan met het verlies van een geliefde. Door het stimuleren van de natuurlijke stroom van energie in het lichaam, helpt EMDR bij het vrijkomen van vastgehouden emoties en het herstellen van harmonie in de energetische systemen.

Hoewel EMDR een krachtig instrument kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat holistische rouwverwerking een bredere aanpak omvat. Het omvat het cultiveren van zelfzorg, het aanpakken van spirituele behoeften en het omringen van jezelf met ondersteunende gemeenschappen. In dit holistische kader kan EMDR worden gezien als een van de vele gereedschappen in de gereedschapskist van genezing, waarbij lichaam, geest en ziel samenwerken om genezing en groei te bevorderen.

Als je overweegt EMDR te integreren in je holistische rouwverwerkingsproces, is het raadzaam om samen te werken met een zorgzame therapeut die openstaat voor een holistische benadering en bereid is om je te begeleiden op je unieke pad naar genezing.”

Plan een afspraak met Petra voor een verkennend gesprek de eerste 30 minuten worden niet in rekening gebracht.

Over Petra Kors

Bloggen is voor mij een manier om op doeltreffende wijze informatie te delen over toepassingen en praktijkervaringen in mijn praktijk.
Op deze wijze kan ik wat praktijksituaties schetsen waarin jij je zelf misschien wel herkent en je tot mij zult wenden om een gratis 30 min. consult te plannen.

Categorieën

Gerelateerde artikelen

Slapeloosheid, waar lig jij wakker van?

Slapeloosheid, waar lig jij wakker van?

Korte samenvatting: Slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben, zoals stress en een onregelmatig slaappatroon. Een holistische benadering van slapeloosheid richt zich op het bevorderen van evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Dit omvat het aanpassen van de levensstijl, het gebruik van ontspanningstechnieken, het aanpassen van het dieet en het aanpakken van emotioneel welzijn. Door deze benadering kan men de kans op slapeloosheid verminderen en een betere slaapkwaliteit bereiken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin